Lidström målskytt - men Detroit förlorade igen.
Lidström målskytt - men Detroit förlorade igen. - Foto: Scanpix

"Vi måste hitta en väg ur det här"

På väg mot en klar seger. Då tappade Detroit allt i hemmamötet med Phoenix. Efter att ha släppt in två mål i slutminuterna blev det förlust med 4-5 efter förlängning för ett allt mer utsatt Red Wings.- Det här är inte kul, konstaterar tvåmålsskytten Nicklas Lidström.


Detroit Red Wings är på väg mot sin sämsta säsong i mannaminne och riskerar till och med att missa slutspel för första gånngen sedan 1990. Den främsta anledningen till det är lagets ojämna uppträdande på isen. Vid flera tillfällen under säsongen har den tidigare så väloljade röda maskinen fått motorstopp mitt under matcherna. Så även i natt.

När Nicklas Lidström sköt 4-2 i powerplay 15.22 in i den tredje perioden såg segern ut att vara säkrad, hade det här varit 2008/09 års upplaga av Red Wings hade den till och med garanterat varit det. Men så som laget spelar i år finns det ingen ledning som är trygg nog för fjolårets Stanley Cup-finalister.

Med en och en halv minut kvar att spela reducerade backen Keith Yandle till 3-4. Med bara 23 sekunder kvar av tredje perioden ordnade Ed Jovanovski sedan 4-4.

I förlängningen såg sedan Shane Doan till att bli kvällens stora man. Efter att ha assisterat till de båda sena målen sköt han själv 5-4 med 1.10 kvar av sudden death.

"Ville krypa till båset och gömma sig"

Doan gjorde totalt ett mål och tre assist och sonade för den utvisning som han tog alldeles innan Nicklas Lidström sköt 4-2 till Detroit i den tredje perioden.

- Man kände sig rätt liten då. Man ville bara krypa tillbaka till båset och gömma sig, säger han till AP.

Ungefär så kände nog Detroitspelarna när Doan hade avgjort matchen.

- Vi tyckte att vi hade gjort ett rätt bra jobb. En 4-2-ledning med några minuter kvar att spela. Hur man än ser på det är det en tuff förlust för oss. Vi är i en situation där det är viktigt för oss att ta två poäng samtidigt som de inte tar någon. Sedan slutar det med att de tar två och vi bara får en, det hjälper inte vårt självförtroende, konstaterar coachen Mike Babcock.

Nicklas Lidström, som missade möjligheten att bli matchhjälte, lät ovanligt besviken efter matchen. Kanske för att han är ovan vid den prekära situation som Red Wings befinner sig i.

- Vi måste hitta en väg ut ur det här. Vi måste spela bättre i egen zon och ta i med allt vi har när vi behöver det. Det här är inte kul. Det är en besvikelse att ge bort poäng på det sättet som vi har gjort. Vi är väl medvetna om att vi behöver poäng just nu, säger "Lidas".

Visst är det så. Red Wings ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen, men har bara en poäng till godo på Calgary Flames just under detsamma. Avståndet upp till Phoenix, på femte plats i Western Conference, ökade dessutom.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?