Mikael Samuelsson har använt OS-petningen till att bli en mer effektiv spelare.
1 av 3
Mikael Samuelsson har använt OS-petningen till att bli en mer effektiv spelare. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

OS-petningen tände Mikael Samuelsson

Bengt-Åke Gustafssons OS-petning gjorde honom förbannad. Så förbannad att han offentligen uttryckte illvilja mot den svenska lagledningen. Men ilskan var inte av ondo. Den senaste månaden har Mikael Samuelsson spelat sitt livs hockey. - Det är inte bara en tillfällighet, säger han i en intervju med Vancouver Sun.


 Det har gått en månad sedan Mikael Samuelsson mottog beskedet att han inte blivit uttagen i den svenska OS-truppen. Ett besked som fick honom att be Bengt-Åke Gustafsson och hans kollegor att "dra åt helvete" i en intervju med TSN.

Även om den värsta besvikelsen har lagt sig bär den 33-årige mariefredsonen fortfarande på en revanschhunger, en känsla av oförrätt som har fungerat som drivkraft och motivation och bidragit till den senaste månadens succé i Vancouver Canucks.

Inför nattens match mot St. Louis Blues hade Mikael Samuelsson gjort åtta mål och tolv poäng på de 14 matcher som hade spelats sedan OS-uttagningen.

- Det är inte bara en tillfällighet. Jag var förbannad och är fortfarande ... kanske inte upprörd, men jag sa vad jag tyckte och jag tycker det fortfarande. Bevisligen hade jag någonting att bevisa, antar jag ... Jag vill spela bra ishockey och jag vill bevisa för dem vad jag kan, säger han i en intervju med Vancouver Sun.

Det mesta i Vancouver har kretsat kring tvillingarna Sedin och deras framgångsrika samarbete med Alex Burrows. Men bakom den lyckosamma förstakedjan finns en formation som har gett stjärnorna välbehövligt avlastning. Mikael Samuelsson, Ryan Kesler och Mason Raymond har också producerat på löpande band.

- Vi har spelat tillsammans konsekvent ett tag nu och vi blir mer och mer bekväma med varandra, säger Ryan Kesler. Jag vet att han (Samuelsson) är en skytt och jag vet att Mason är en skytt, så jag vet att jag måste vara playmakern i formationen och bara köra på mot mål och låta dem göra sin grej.

På väg mot sin bästa NHL-säsong

Mikael Samuelsson har bevisligen tagit sin roll som skytt på största allvar. Med sina 159 skott är han lagets meste skytt. Hans 18 mål och 35 poäng på 52 matcher indikerar att han är på väg mot sin offensivt sett bästa säsong i karriären. De tidigare personrekorden slog han 2005/06 - hans första i Detroit - då det blev 23 mål och 45 poäng på 71 matcher.

Vancouvers coach Alain Vigneault kan inte vara annat än nöjd över hur nyförvärvet har skött sig efter sommarens flytt västerut.

- Det finns en sak man får från Mikael varje kväll och det är en riktigt solid insats. Han är en hårt arbetande spelare som gör sitt bästa varje kväll, säger Vigneault till Vancouver Sun.

Det låter som ingredienser Tre Kronor skulle ha nytta av i OS. Mikael Samuelsson har tidigare sagt att han inte skulle tacka ja till en OS-inbjudan om den kom i efterhand. Nu verkar han emellertid ha svängt en aning i frågan.

- Jag har inte fått frågan (om han vill spela) så jag kommer inte att kommentera den. Om frågan kommer får jag fundera på saken och se vad som händer.

På frågan vad han anser om uttagningen av Fredrik Modin, som har varit skadad större delen av säsongen, och fick en plats i OS-truppen framför honom själv svarar han:

- Jag tycker att han är en bra spelare. Han har varit bra och jag tror fortfarande att han kan bidra. Jag tänker inte peka ut några killar. Absolut inte. Det vore fel. Det är inte hans fel att han blev uttagen ... Jag kommer inte att stå här och säga om han förtjänar det eller inte. Det är bara att gratulera.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
nhl
/
/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Nilsson kan avgå: "Ett av alla tänkbara alternativ"

Gör som Sörenstam – spelar mot herrarna

3 timmar sedan
Amerikanskan Lexi Thompson kommer att pegga upp på nästa veckas PGA-tourtävling i Nevada.

Fotbolls-VM firar 100 år – spelas i sex länder

3 timmar sedan
Fotbolls-VM firar 100 år 2030 – vilket firas stort och brett. Slutspelet ska spelas på tre kontinenter och i sex länder. "I en splittrad värld är fotbollen enande", säger Fifa-ordföranden Gianni Infantino.

Alexandersson slagen – Hagström tog EM-guld

3 timmar sedan
Det blev svenskt guld under sprint-EM i orientering. Efter flera år av misslyckanden fick Sara Hagström till sist utdelning och vann före storfavoriten Tove Alexandersson. Det var väldigt oväntat, men plötsligt händer det, säger guldmedaljören.

Svensk medaljmiss – med en sekund

idag 15:52
Det blev ingen svensk medalj på herrsidan när sprint-EM i orientering inleddes i Italien på onsdagen. Martin Regborn var närmast att nå pallen i den individuella sprinten längs Veronas gator. Och nära var han minst sagt.

Klopp kräver omspel efter VAR-skandalen: "Uppenbart misstag"

idag 15:24
Luis Diaz mål mot Tottenham dömdes felaktigt bort och Liverpool förlorade matchen. Nu kräver lagets tränare Jürgen Klopp att den ska spelas om. Det vore det enda rätta, säger tysken.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.