1 av 3
2 av 3
Alexander Semin och Alexander Ovechkin låg bakom nattens seger mot Anaheim.
3 av 3
Alexander Semin och Alexander Ovechkin låg bakom nattens seger mot Anaheim. - Foto: Scanpix

Akta dig Henrik, nu kommer Ovechkin

Superryssen gjorde tre poäng mot Anaheim Ducks.


Alexander Ovechkin svarade för ett mål och två assist i nattens 5-1-seger över Anaheim Ducks. Samtidigt lämnade Henrik Sedin isen utan poäng när Vancouver Canucks slog St. Louis Blues. Därmed skiljer det bara tre poäng mellan toppduon i NHL:s poängliga.

Ovechkin var poänglös när Washington Capitals slog New York Islanders med 7-2 härom natten. Det skulle inte ske två matcher i följd. När Washington tog emot Anaheim i natt var ryssen på stort spelhumör och hjälpte sitt lag till sin åttonde raka seger. Hans tre poäng i matchen ger honom 34 mål och 73 poäng totalt.

Nicklas Bäckström hade en passningspoäng medan Hete Alexander Semin lämnade isen som tvåmålsskytt för andra matchen i följd. "Den andre Alex" har gjort fem mål och åtta poäng på sina tre senaste matcher.

I Vancouver var det andrakedjan med Ryan Kesler, Mason Raymond och Mikael Samuelsson som ledde Canucks till en 3-2-seger mot St. Louis. Kesler spelade fram till alla tre målen medan Raymond hade 2+1. Mikael Samuelsson spelade fram till ett av målen.

Henrik Sedin leder allt jämt NHL:s poängliga med sina 76 poäng (24+52), men efter nattens spel är det betydligt jämna i toppen.

Hemmamatchen var Vancouvers sista innan OS.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leksand tappar trio – talangen lämnar

Därför flyttar inte Patrick Ekwall och flickvännen Camilla ihop

1 timme sedan
Patrick Ekwall är en av Sveriges allra kändaste sportjournalister. Men hur bra koll har du på hans liv i övrigt? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Ekwall.

Samuelsson om domen: "Fantastiskt bra"

1 timme sedan
Anders Besseberg, tidigare ordförande för internationella skidskytteförbundet, dömdes till tre år och en månads fängelse för grov korruption. Domen glädjer svenska skidskyttestjärnan Sebastian Samuelsson.

Klæbos besked: tillbaka i landslaget

1 timme sedan
Johannes Høsflot Klæbo, världens bäste manlige skidåkare, gör comeback i det norska landslaget.

Efter kollapsen: Maanum snart tillbaka

2 timmar sedan
En omfattande läkarutredning fastslog att det inte fanns något hjärtfel.

Nytt arenabakslag för Värnamo

3 timmar sedan
IFK Värnamo har tvingats flytta sina två första hemmamatcher för säsongen i allsvenskan till Borås arena då gräset på Finnvedsvallen inte är i spelbart skick.