Ännu en målfest av Vancouvers succékedja.
Ännu en målfest av Vancouvers succékedja. - Foto: Scanpix

Tvillingarna Sedin vände 0-3 till 5-3 i natt

Underläge 0-3 efter första perioden. Då plockade tvillingarna Sedin fram det där lilla extra som gör dem till världsspelare. Tillsammans med Alex Burrows förde de Vancouver till en 5-3-seger över Toronto. - De är oerhört mentalt tuffa, berömmer målvakten Andrew Raycroft.

Vancouver Canucks förstakedja med Henrik Sedin, Daniel Sedin och Alex Burrows har gjort 68 matcher tillsammans sedan de sammanfogades förra säsongen. Tillsammans har trion gjort ofattbara 94 mål tillsammans. I natt kom fem av dem.

Toronto Maple Leafs hade en 3-0-ledning efter första perioden och fick målvaktsstjärnan Roberto Luongo utbytt. Ett mål i numerärt underläge av Alex Burrows i den andra perioden fick dock fart på de formstarka gästerna, som kom till Air Canada Centre med fem raka vinster.

I den tredje perioden var det sedan tvillingarna Sedins show helt och hållet. Daniel reducerade tidigt till 2-3 innan Henrik satte 3-3. Med bara 2.04 kvar att spela av perioden var det ett klockrent samarbete mellan tvillingarna som avgjorde matchen. Henrik visade utmärkt tålamod när han släppte pucken i precis rätt läge. Daniel stack fram klubban och styrde in segermålet efter att ha skakat av sig Jamal Mayers.

- Folk fattar inte hur tuffa de är, mentalt och fysiskt starka. De är modiga och vill alltid vinna, de möter ligans tuffaste backar varje kväll och sköter det fantastiskt, säger målvakten Andrew Raycroft till CBC.

Henrik Sedin firade 700 matcher

Henrik Sedin, som ryckte åt sig en fyrapoängsledning i NHL:s poängliga, spelade sin 700:e NHL-match. Sedan han debuterade för Canucks har laget totalt spelat 710 matcher. Det är också en form av tuffhet.

Andrew Raycroft, som ersatte Roberto Luongo efter den första perioden, höll nollan. Det gjorde den 29-årige tidigare torontokeepern märkbart emotionell. Maple Leafs köpte ut kanadensaren från sitt kontrakt inför förra säsongen och betalar honom fortfarande lön för det.

- Det kändes väldigt bra - och väldigt oväntat. Jag förväntade mig inte att få spela, men det var trevligt att få komma tillbaka och se att allt hårt arbete betalat sig, säger den tidigare Calder Trophy-vinnaren som bara har spelat elva matcher den här säsongen.

Calle Gunnarsson hade en assist för Toronto och spelade 23.49. Han har svarat för ett mål och sex assist på 17 matcher den här säsongen och är Torontos bäste plus- och minusspelare tillsammans med Alexei Ponikarovsky. Duon är +3 den här säsongen.