Erik Karlsson till höger imponerade i natt.
Erik Karlsson till höger imponerade i natt. - Foto: Scanpix

Unge Erik Karlsson bakom Ottawas rekord

Spelade fram till två mål mot Montréal.


Ottawa Senators har slagit nytt klubbrekord i antal segrar på raden. På lördagskvällen vann laget sin nionde raka match när Montréal Canadiens kom på besök. Och det var rookiebacken Erik Karlsson som ledde attacken.

19-åringen hade assist på Alexei Kovalevs ledningsmål i den första perioden, hans tionde poäng för säsongen. Vid full tid var matchen helt jämn, 2-2. I förlängningen slog Karlsson en perfekt passning som friställde Mike Fisher. Han avgjorde matchen.

- Jag fick upp bra fart och det var en perfekt passning av Karlsson. Det var hans mål, säger Fisher till Canadian Press.

Erik Karlssons säsong har tagit en remarkabel vändning. I början av säsong fick den unge svensken dåligt med istid och skickades sedermera till farmarlaget Binghamton Senators. Efter ett par veckor var han tillbaka. Karlsson spelade regelbundet och Ottawa valde därför att inte skicka i väg honom på JVM.

Den senaste tiden har det verkligen lossnat för smålänningen. På sina två senaste matcher har han tre assist och är +3. I natt slog han dessutom personligt rekord i istid med 24.51 - mest av samtliga ottawaspelare.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

3 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.