Stockholm

Unge Erik Karlsson bakom Ottawas rekord

Erik Karlsson till höger imponerade i natt.
Erik Karlsson till höger imponerade i natt. Foto: Scanpix

Spelade fram till två mål mot Montréal.


Läs mer

Ottawa Senators har slagit nytt klubbrekord i antal segrar på raden. På lördagskvällen vann laget sin nionde raka match när Montréal Canadiens kom på besök. Och det var rookiebacken Erik Karlsson som ledde attacken.

19-åringen hade assist på Alexei Kovalevs ledningsmål i den första perioden, hans tionde poäng för säsongen. Vid full tid var matchen helt jämn, 2-2. I förlängningen slog Karlsson en perfekt passning som friställde Mike Fisher. Han avgjorde matchen.

- Jag fick upp bra fart och det var en perfekt passning av Karlsson. Det var hans mål, säger Fisher till Canadian Press.

Erik Karlssons säsong har tagit en remarkabel vändning. I början av säsong fick den unge svensken dåligt med istid och skickades sedermera till farmarlaget Binghamton Senators. Efter ett par veckor var han tillbaka. Karlsson spelade regelbundet och Ottawa valde därför att inte skicka i väg honom på JVM.

Den senaste tiden har det verkligen lossnat för smålänningen. På sina två senaste matcher har han tre assist och är +3. I natt slog han dessutom personligt rekord i istid med 24.51 - mest av samtliga ottawaspelare.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.