Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Monstrets" chock - Toronto värvar ny förstemålvakt

Nyheten bekräftas på Torontos hemsida.

Nyheten bekräftas på Torontos hemsida.

mapleleafs.nhl.com

Sport | 31/01/2010 22:21

Jonas Gustavssons situation blev betydligt tuffare på söndagen. Då blev det klart att Toronto Maple Leafs värvar den tidigare Stanley Cup-hjälten Jean-Sebastien Giguere från Anaheim Ducks.- Jag har aldrig haft en målvakt som jobbar så hårt, säger Leafs general managern Brian Burke.

Toronto Maple Leafs lagbygge har byggt karaktär - på några timmar. Efter lagets platta insats mot Vancouver Canucks i natt tände general managern Brian Burke en dynamitgubbe och sprängde sitt till stora delar dysfunktionella lag.

Bara en timme efter att Burke hämtat Dion Phaneuf till Toronto i en av de största traderna som klubben har gjort på 18 år blev det också klart att veteranmålvakten Jean-Sébastien Giguère ansluter. I utbyte fick hans tidigare klubb Anaheim Ducks ta emot den finländske målvakten Vesa Toskala och veteranforwarden Jason Blake.

- Vi måste skapa en spänning där det finns tillräckligt mycket talang i laget och en så pass hög kamp om platserna att coachen kan fatta några beslut. Just nu kan han inte göra det. Han har haft samma spelare hela tiden och vi har försökt ändra det. I dag är en viktig dag i vår jakt på en förändring, säger Brian Burke till TSN om söndagens schackdrag.

Återförenas med sin mentor

Giguere hjälpte Ducks till Stanley Cup-segern 2007. Sedan dess har han emellertid förlorat rollen som förstekeeper till Jonas Hiller. Schweizaren förlängde härom dagen sitt kontrakt med klubben, vilket var en klar indikation på att Gigueres dagar i klubben var räknade. Brian Burke, som var Ducks general manager när laget vann Stanley Cup, hade ingenting emot att värva den välmeriterade målvakten.

- Vad jag verkligen gillade med honom är att jag aldrig har haft en målvakt som har jobbat så hårt. Jag har haft många målvakter och jag har haft många duktiga målvakter, men ingen har jobbat lika hårt som J.S. Giguere, säger Burke.

32-årige Giguere har ytterligare ett år kvar på ett kontrakt som har en cap hit på 6 miljoner dollar. Det innebär att Jonas Gustavsson genast har fått en tuffare konkurrent att stångas med.

Till saken hör också att Jean-Sebastien Giguere nu får möjligheten att återförenas med sin tidigare mentor, den välkände målvaktscoachen Francois Allaire.

Hockeysverige.se