Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Första målet på tre månader

- 01/02/2010, 10:19 -
Fabian Brunnströms måltorka är över.

Fabian Brunnströms måltorka är över.

Scanpix

Fabian Brunnströms måltorka är över.

Han hade inte gjort mål i NHL på tre månader, men i natt fick Fabian Brunnström in puckuslingen. När Dallas Stars föll med 2-4 på hemmais mot Phoenix Coyotes bröt andraårsforwarden en 18 matcher lång måltorka.

2-3-reduceringen i den tredje perioden var blott det andra målet för Brunnström den här säsongen. Det första kom i en match mot Florida Panthers den 30 oktober.

Målet gav Dallas hopp om en comeback i matchen, men det satte Phoenix snabbt stopp för. Bara elva sekunder efter Brunnströms mål sköt Shane Doan 4-2 och matchen var körd.

Just lagkaptenen Doan har varit Phoenixs främsta spelare den sista tiden och har svarat för nio poäng (3+6) på sina fyra senaste matcher.
För Phoenix coach Dave Tippett var segern speciell eftersom han fick sparken av just Dallas Stars efter förra säsongen. Tippett, som har gjort stor succé i Phoenix, ville emellertid inte haka upp sig över det efter matchen.

- Det finns många goda vänner i det där laget. Jag hade en underbar tid där, sju år är en lång tid att vara på ett och samma ställe och jag har många fantastiska minnen därifrån. Men jag tror att de har gått vidare och jag har gått vidare, säger han till AP.

I Dallas har Loui Eriksson kallnat av efter att ha varit mycket bra i december och första halvan av januari. OS-svensken var -2 i natt och har bara en assist på sina fem senaste matcher.

Hockeysverige.se