Angel Krstev klar för FBK.
Angel Krstev klar för FBK. - Foto: Bildbyrån

Färjestad fick nöja sig med tredjevalet

Färjestad lyckades inte lägga rabarber på sin dubble guldhjälte Martin Sevc. När han uteblev siktade de regerande mästarna in sig på en annan tjeck. Klar för klubben är Angel Krstev. - En stabil back som breddar vår backbesättning, säger sportchefen Thomas Rundqvist om hundrakilosbacken.


Både Martin Sevc och Mikko Luoma fanns på listan över intressanta nyförvärv för Färjestad. Ingen av dem blev emellertid tillgänglig och karlstadklubben fick rikta blicken åt ett annat håll än Ryssland. I Tjeckien fann man att den mångfaldige landslagsbacken Angel Krstev var tillgänglig.

- Det stämmer att vi hade andra alternativ, både Sevc och Luoma var intressanta för oss och den sistnämnde riktigt nära, men av olika anledningar blev det inte av och då valde vi Krstev istället, säger Thomas Rundqvist till klubbens webbsida.

29-årige Krstev beskrivs som en hård och tuff defensivback. Han kommer närmast från HC Kometa Brno efter att ha misslyckats i Joakim Lindströms KHL-klubb Torpedo Nizhny Novgorod.

- Krstev är en stabil back som breddar vår backbesättning och ger oss fler valmöjligheter och en större säkerhet om vi skulle få skador i truppen, menar Thomas Rundqvist.

På 21 matcher i KHL hade ett mål och sju poäng. I Brno hann han med fyra assist på åtta matcher. Bortsett från sejouren i Ryssland gjorde Krstev en halv säsong i WHL med Lethbridge Hurricanes som junior. Annars har han varit Tjeckien trogen och mestadels spelat för HC Liberec. Moderklubben heter dock Slavia Prag.

Med nyförvärvet i truppen har Färjestad tillgång till elva olika backar. Bortsett från de sex som räknas som ordinarie kan klubben hämta in Markus Karlsson (Leksand), Per Johnsson (Örebro), Magnus Nygren (Mora) och Anton Grundel (Skåre) som alla är utlånade.

Hockeysverige.se

/
/
Relaterat
Färjestads guldtränare kan lämna
"Jag har börjat titta mig omkring".
Inget tredje besök för Sevc
Den tjeckiske backen, Martin Sevc, har varit i Färjestad två gånger tidigare under sin hockeykarrirär. Nu ville Karlstadsklubben ha dit honom igen, men fick nobben.
Succémålvakten kan vara förlorad för Färjestad
I fjol förlorade Färjestad Jonas Gustavsson till Toronto Maple Leafs. Nu kan ersättaren Henrik Karlsson på god väg till NHL. San José Sharks vill ha honom till nästa säsong.- Vi ser stor potential i honom, säger scouten Shin Larsson till vf.se.
Guldhjälten klar för Färjestad
På fredagskvällen blev det klart. Fjolårets främsta passningsläggare i Färjestad återvänder efter en misslyckad sejour i Nordamerika. Mikael Johansson är klar för en säsongsavslutning i Karlstad. - Vi är glada över att få hem honom, säger sportchefen Thomas Rundqvist.
Senaste nytt

Mudryk bröt måltorkan – Chelsea vann derbyt

1 timme sedan

Rydström om förbundskaptensjobbet: "Trivs här"

1 timme sedan
Om Sverige inte når EM avgår förbundskaptenen Janne Andersson. Är Henrik Rydström eller Olof Mellberg intresserade av jobbet? Ingen aning, säger BP-tränaren Olof Mellberg. Jag trivs alldeles för bra här, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Okkels jagar guld och skytteligan: "Det är coolt"

1 timme sedan
Elfsborg hänger på Malmö FF i tabelltoppen. Och Jeppe Okkels hänger på Isaac Kiese Thelin i toppen av skytteligan. Men jag tar ju hellre guld och att Kiese Thelin vinner skytteligan än tvärtom, säger Elfsborgsanfallaren.

Målvakten bryter tystnaden: "Det är ett trauma"

1 timme sedan
Malkolm Nilsson Säfqvist bryter tystnaden. Halmstads BK:s målvakt talar för första gången ut om kampen med den psykiska ohälsan. Det är ett trauma, säger 30-åringen i en intervju med Discovery+.

Mellberg: "Börjar bli väldigt tröttsamt"

2 timmar sedan
Brommapojkarna sliter för sin allsvenska överlevnad – det märktes i den andra halvleken mot Malmö FF. Då skakade BP om serieledaren, men bortalaget fick nöja sig med en hedersam förlust. Det börjar bli väldigt tröttsamt, säger tränaren Olof Mellberg efter 1–2-förlusten.

MFF-stjärnan: Tror att BP kan störa Elfsborg

2 timmar sedan
Malmö FF uppträdde som ett SM-guldlag i 45 minuter – i andra akten skakade bottenlaget Brommapojkarna om den allsvenska serieledaren. I nästa omgång ställs BP mot tabelltvåan Elfsborg. Jag tror att de absolut kan störa Elfsborg, säger MFF-anfallaren Isaac Kiese Thelin efter 2–1-segern.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.