Angel Krstev klar för FBK.
Angel Krstev klar för FBK. - Foto: Bildbyrån

Färjestad fick nöja sig med tredjevalet

Färjestad lyckades inte lägga rabarber på sin dubble guldhjälte Martin Sevc. När han uteblev siktade de regerande mästarna in sig på en annan tjeck. Klar för klubben är Angel Krstev. - En stabil back som breddar vår backbesättning, säger sportchefen Thomas Rundqvist om hundrakilosbacken.


Både Martin Sevc och Mikko Luoma fanns på listan över intressanta nyförvärv för Färjestad. Ingen av dem blev emellertid tillgänglig och karlstadklubben fick rikta blicken åt ett annat håll än Ryssland. I Tjeckien fann man att den mångfaldige landslagsbacken Angel Krstev var tillgänglig.

- Det stämmer att vi hade andra alternativ, både Sevc och Luoma var intressanta för oss och den sistnämnde riktigt nära, men av olika anledningar blev det inte av och då valde vi Krstev istället, säger Thomas Rundqvist till klubbens webbsida.

29-årige Krstev beskrivs som en hård och tuff defensivback. Han kommer närmast från HC Kometa Brno efter att ha misslyckats i Joakim Lindströms KHL-klubb Torpedo Nizhny Novgorod.

- Krstev är en stabil back som breddar vår backbesättning och ger oss fler valmöjligheter och en större säkerhet om vi skulle få skador i truppen, menar Thomas Rundqvist.

På 21 matcher i KHL hade ett mål och sju poäng. I Brno hann han med fyra assist på åtta matcher. Bortsett från sejouren i Ryssland gjorde Krstev en halv säsong i WHL med Lethbridge Hurricanes som junior. Annars har han varit Tjeckien trogen och mestadels spelat för HC Liberec. Moderklubben heter dock Slavia Prag.

Med nyförvärvet i truppen har Färjestad tillgång till elva olika backar. Bortsett från de sex som räknas som ordinarie kan klubben hämta in Markus Karlsson (Leksand), Per Johnsson (Örebro), Magnus Nygren (Mora) och Anton Grundel (Skåre) som alla är utlånade.

Hockeysverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.