Söndag 29 Maj
Stockholm

Färjestad fick nöja sig med tredjevalet

Angel Krstev klar för FBK.
Angel Krstev klar för FBK. Foto: Bildbyrån

Färjestad lyckades inte lägga rabarber på sin dubble guldhjälte Martin Sevc. När han uteblev siktade de regerande mästarna in sig på en annan tjeck. Klar för klubben är Angel Krstev. - En stabil back som breddar vår backbesättning, säger sportchefen Thomas Rundqvist om hundrakilosbacken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Både Martin Sevc och Mikko Luoma fanns på listan över intressanta nyförvärv för Färjestad. Ingen av dem blev emellertid tillgänglig och karlstadklubben fick rikta blicken åt ett annat håll än Ryssland. I Tjeckien fann man att den mångfaldige landslagsbacken Angel Krstev var tillgänglig.

- Det stämmer att vi hade andra alternativ, både Sevc och Luoma var intressanta för oss och den sistnämnde riktigt nära, men av olika anledningar blev det inte av och då valde vi Krstev istället, säger Thomas Rundqvist till klubbens webbsida.

29-årige Krstev beskrivs som en hård och tuff defensivback. Han kommer närmast från HC Kometa Brno efter att ha misslyckats i Joakim Lindströms KHL-klubb Torpedo Nizhny Novgorod.

- Krstev är en stabil back som breddar vår backbesättning och ger oss fler valmöjligheter och en större säkerhet om vi skulle få skador i truppen, menar Thomas Rundqvist.

På 21 matcher i KHL hade ett mål och sju poäng. I Brno hann han med fyra assist på åtta matcher. Bortsett från sejouren i Ryssland gjorde Krstev en halv säsong i WHL med Lethbridge Hurricanes som junior. Annars har han varit Tjeckien trogen och mestadels spelat för HC Liberec. Moderklubben heter dock Slavia Prag.

Med nyförvärvet i truppen har Färjestad tillgång till elva olika backar. Bortsett från de sex som räknas som ordinarie kan klubben hämta in Markus Karlsson (Leksand), Per Johnsson (Örebro), Magnus Nygren (Mora) och Anton Grundel (Skåre) som alla är utlånade.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Uefa om finalkaoset: "Ska undersökas"

Publicerades: 2 timmar sedan

Sagnia vann: "Trodde inte det var så långt"

Publicerades: 2 timmar sedan

Dubbel blågul parkoursuccé i Montpellier

Publicerades: 3 timmar sedan

Landslagsryttare till sjukhus efter fall

Publicerades: 3 timmar sedan

Real Madrid vann högdramatisk CL-final

Publicerades: igår 21:00

Överlägsen svensk seger mot Slovenien

Publicerades: igår 20:53