Stockholm

Crosby leder målligan - efter hattrick i natt

. Foto: Scanpix

Sidney Crosby har satt tonen inför OS. I natt svarade han för säsongens tredje hattrick när han vände underläge till seger, 5-4, i hemmamötet med Buffalo Sabres. I motståndarmålet: USA:s OS-keeper Ryan Miller. - Jag tror inte att han kunde ha tagit något av målen, säger Crosby.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

"Sid the Kid" har hunnit med ofantligt mycket för att bara vara 22 år. Han är Stanley Cup-mästare, har vunnit både Hart och Art Ross Trophy och är på väg mot sitt första OS.

Nu kan Pittsburgh Penguins lagkapten dessutom vara på väg mot 50 mål för första gången i sin korta men framgångsrika NHL-karriär.

Efter att ha svarat för säsongens tredje hattrick i nattens möte med Buffalo Sabres delar Sidney Crosby ledningen i målligan med San Josés Patrick Marleau. Duon har svarat för 37 mål. Crosby är bara två mål från sitt personbästa på 39 mål, en notering han svarade för under rookiesäsongen 2005/06. I nuvarande takt måltakt kommer stjärncentern att landa på 54 mål när grundserien är överstökad.

Nattens hattrick hade även en symbolisk innebörd. I motståndarkassen stod Ryan Miller, målvakten som kommer att vara USA:s förstakeeper i OS om ett par veckor. Sidney Crosby tyckte emellertid inte att Miller kunde göra så mycket åt nattens mål.

Alla tre målen i andra perioden


- Vi gjorde några bra prestationer. Vi hade en kontring, vi hade en turlig studs via en skridsko där han inte hann tillbaka in i målet. Om man tittar på målen kan man egentligen inte skylla på honom. Vi gjorde några riktiga bra prestationer. Jag tycker inte vi gjorde något speciellt mot just honom, vi försöker alltid skaffa oss andrachanser och gör man det är det tufft för vem som helst, sade Crosby till AP efter matchen.

Buffalo ledde med 3-1 tidigt i den andra perioden. Det var där och då som Crosby tog över matchen helt och hållet. 2-3-reduceringen kom i numerärt överläge varpå Jordan Staal kvitterade. Därefter gjorde Crosby 4-3 på ett misstag från Miller med två och en halv minut kvar av perioden och 5-3 på ett två-mot-en-läge med 1.05 kvar att spela.

- Jag vet inte om han har blivit bättre, men han tog till vara på chanserna vi gav honom, tycker Sabres rookieforward Tim Kennedy. Om du ger en kille öppet mål och ett två-mot-en-läge och ett powerplay kommer en sådan kille inte att missa chanserna. Det är vårt fel. Han är en av de bästa i sporten, men jag tycker att vi gav honom väldigt mycket.

I Buffalo hade Henrik Tallinder en assist, hans elfte för säsongen.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Guide: Fotbolls-VM tisdag 6 december

Publicerades: 1 timme sedan

Mimmi Larsson lämnar Rosengård

Publicerades: 2 timmar sedan

Eskilstuna tvångsdegraderas – Uppsala erbjuds plats

Publicerades: 2 timmar sedan

De gör upp om Bragdguldet 2022

Publicerades: 3 timmar sedan

Norska skidskyttestjärnan borta året ut

Publicerades: 3 timmar sedan

Boxare protesterar utanför IOK:s högkvarter

Publicerades: idag 11:41

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.