- Foto: Scanpix

Finsk lättnad - Selänne tillbaka som målskytt

"Inte många killar som kan göra det".


Teemu Selänne läker snabbt. I natt var 39-åringen tillbaka i spel, drygt två veckor efter att ha brutit käken i en match mot Boston Bruins. Och naturligtvis blev den evigt flygande finländaren målskytt i comebacken.

Selänne var en av målskyttarna när Anaheim Ducks bortabesegrade Florida Panthers med 3-0. Och om lagkamraterna inte var imponerade av lagets nestor så är de garanterat det nu.

- Det är inte många killar som kan komma tillbaka på det sättet, säger Ducks center Ryan Getzlaf till Orange-County Register.

- Han har en fantastisk förmåga att hitta rätt områden och pucken när han behöver göra det.

Teemu Selänne kom till spel med ett käkskydd och styrde in säsongens 17:e mål i sin blott 31:a match med bara en sekund kvar att spela av den andra perioden. I vanlig ordning var det i powerplay han slog till. Åtta av hans 17 mål har kommit i den spelformen.

- Det var ett viktigt mål för oss. Jag visste att det inte var så mycket tid kvar, men man spelar alltid till dess att signalen ljuder, konstaterar finländaren som är uppe i 596 mål totalt i karriären.

Veteranforwardens comeback är naturligtvis ett stort glädjeämne för finländsk ishockey. Om inget oförutsett sker kommer Teemu Selänne om ett par veckor att starta i sin femte olympiad. Han gjorde OS-debut i franska Albertville redan 1992, säsongen innan han flyttade till NHL och Winnipeg Jets. På 25 OS-matcher har Selänne gjort 20 mål och 35 poäng.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

1 timme sedan

Stark högt upp i Texas

2 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?