Söndag 27 Nov
Stockholm

Finsk lättnad - Selänne tillbaka som målskytt

. Foto: Scanpix

"Inte många killar som kan göra det".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Teemu Selänne läker snabbt. I natt var 39-åringen tillbaka i spel, drygt två veckor efter att ha brutit käken i en match mot Boston Bruins. Och naturligtvis blev den evigt flygande finländaren målskytt i comebacken.

Selänne var en av målskyttarna när Anaheim Ducks bortabesegrade Florida Panthers med 3-0. Och om lagkamraterna inte var imponerade av lagets nestor så är de garanterat det nu.

- Det är inte många killar som kan komma tillbaka på det sättet, säger Ducks center Ryan Getzlaf till Orange-County Register.

- Han har en fantastisk förmåga att hitta rätt områden och pucken när han behöver göra det.

Teemu Selänne kom till spel med ett käkskydd och styrde in säsongens 17:e mål i sin blott 31:a match med bara en sekund kvar att spela av den andra perioden. I vanlig ordning var det i powerplay han slog till. Åtta av hans 17 mål har kommit i den spelformen.

- Det var ett viktigt mål för oss. Jag visste att det inte var så mycket tid kvar, men man spelar alltid till dess att signalen ljuder, konstaterar finländaren som är uppe i 596 mål totalt i karriären.

Veteranforwardens comeback är naturligtvis ett stort glädjeämne för finländsk ishockey. Om inget oförutsett sker kommer Teemu Selänne om ett par veckor att starta i sin femte olympiad. Han gjorde OS-debut i franska Albertville redan 1992, säsongen innan han flyttade till NHL och Winnipeg Jets. På 25 OS-matcher har Selänne gjort 20 mål och 35 poäng.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.