Holmström och Lilja gör comeback.
Holmström och Lilja gör comeback. - Foto: Scanpix

Holmström och Lilja gör comeback

Efter 13 missade matcher på grund av en fraktur på ena foten är Tomas Holmström spelklar. I natt finns han på isen när Detroit Red Wings möter San José Sharks på bortais. 


Detroitcoachen Mike Babcock ser fram emot att få tillbaka sin svenska pansarvagn.

- Vad vi behöver av 'Homer' är hans känslor, han är alltid het och det har vi saknat, säger Babcock till Windsor Star. Jag är upprymd över att ha honom tillbaka. Vi behöver någon som kan stå framför mål och driva målvakterna till vansinne.

Tomas Holmström, som har gjort 15 mål och 21 poäng på 42 matcher den här säsongen, kommer att bilda kedja med Pavel Datsyuk och Valtteri Filppula.

Niklas Kronwall förväntas också spela i natt, trots att han fick en smäll på knäet i matchen mot Pittsburgh i söndags.

- Jag tror att det kommer att vara okej. Vi får se hur det känns i morgon, men hittills har det inte varit någon fara, hävdar Kronwall, som var borta i mer än två månader efter sin senaste knäskada.

Tre matcher på fyra dagar för Lilja

Andreas Lilja har fått klartecken att börja spela ishockey igen. För hans del blir det dock en comeback i AHL. Han begav sig under gårdagen till Grand Rapids där han ska spela matcher onsdag, fredag och lördag. En riktig rivstart alltså.

- Efter det bestämmer vi om vi ska ansöka om att han får spela två matcher till med dem. Just nu verkar det så, säger general managern Ken Holland till Detroit Free Press.

Andreas Lilja, 34, har inte spelat sedan han drabbades av en hjärnskakning efter ett slagsmål med Nashvilles Shea Weber för drygt elva månader sedan.

Johan Franzén är också nära en comeback efter sin korsbandsskada. 30-åringen förväntas göra comeback om en vecka. Innan dess måste Detroit skaffa sig utrymme under lönetaket. Det kan innebära att den underpresterande finländaren Ville Leino får lämna klubben. Han måste nämligen passera waivers för att kunna skickas till AHL.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
/
Senaste nytt

Norges galna premiärkross: 43–11

2 timmar sedan

United illa ute i CL – efter nytt poängtapp

igår 20:44
Manchester United lever farligt i Champions Leagues gruppspel. Den engelska storklubben tappade en tvåmålsledning borta mot Galatasaray. Efter 3–3 är ett avancemang nu allt längre bort.

Hagström covid-sjuk – missar Gällivare

igår 19:18
Skidstjärnorna Jonna Sundling, Linn Svahn, Frida Karlsson och William Poromaa har sedan tidigare testats positivt för covid-19.

Stjärnan missar Häckenmatchen

igår 18:24
Bayer Leverkusen-stjärnan Florian Wirtz missar Europa League-matchen mot Häcken på torsdagskvällen.

Klart: Sverige utslaget i OS-kampen

igår 18:06
Sverige är utslaget i kampen om att få vinter-OS och Paralympics 2030. Internationella olympiska kommittén (IOK) valde att gå vidare med Frankrike.

Fotbollsproffs och lagkompisar: Här är kärleksparen i handbollslandslaget

igår 17:34
En är fotbollsproffs, en är tränare och en tredje är lagkompisens bror. Här är kärleksparen i det svenska handbollslandslaget.