1 av 5
Gick även bra för Fredrik Sjöström i debuten.
2 av 5
Gick även bra för Fredrik Sjöström i debuten.
3 av 5
 Jean-Sebastien Giguere höll nollan i sin första match för Toronto.
4 av 5
Jean-Sebastien Giguere höll nollan i sin första match för Toronto. - Foto: Scanpix
5 av 5

Monstrets konkurrent höll nollan i debuten

Toronto Maple Leafs har vänt blad. Efter helgens stora utrensning blev det seger för det nya Leafs i natt, 3-0 mot New Jersey Devils. Bäst på isen: nye målvakten Jean-Sebastien Giguere. - Det kändes inte alls bra därute, säger Giguere efter att ha hållit nollan i debuten för sin nya klubb.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Toronto Maple Leafs hade tre debutanter på isen i natt. Alla tre var tongivande när laget inledde februari med en seger. Detta efter sex raka förluster och nederlag i tolv av 15 matcher under januari.

Jean-Sebastien Giguere var den som märktes mest på isen. Han gav Toronto lagets blott tredje nolla för säsongen genom att stoppa 30 skott i sin första match för den nya klubben. 32-åringen, som kom till Toronto från Anaheim i utbyte för Vesa Toskala och Jason Blake, tyckte efter matchen att det ändå var mycket som kunde bli bättre.

- Jag var nervös i kväll, om jag ska vara ärlig. Det kändes inte alls bra därute. De två senaste dagarna har varit riktigt jobbiga, en massa saker att göra, en massa människor att prata och sådant. Jag ser fram mot att allt ska lugna ned sig de närmaste dagarna så att jag kan göra mig redo för nästa match, säger Giguere till nhl.com.

Phaneuf i slagsmål

Torontos andra debutanter utmärkte sig också positivt. Dion Phaneuf var på gränsen till övertänd, men lyckades hålla sig på rätt sida om gränsen. Den tuffe backen, som hämtades i den omfattande traden med Calgary Flames i söndags, fick motta den nya hemmapublikens jubel efter ett slagsmål med Devils veteranback Colin White i den första perioden.

- Det var en stor ära att sätta på sig den här tröjan i kväll och att få vara en del av den här organisationen. Och fansen var otroliga. Att vara på den här sidan och spela framför dem med den här tröjan, det betyder mycket för mig. Det här var en väldigt speciell match i min karriär, sade Phaneuf till Canadian Press.

Sjöström låg bakom ledningsmålet

Den tredje debutanten, svenske Fredrik Sjöström, ville inte vara sämre än sina nyanlända kollegor. Speedkulan svarade för en stark insats inför Torontos 1-0-mål. Hans rappa skott skapade en retur som Nikolai Kulemin skickade in mellan benen på New Jerseys målvakt för aftonen, Yann Danis.

- Jag måste ge Kulemin cred för det där målet, det var ett riktigt bra avslut. Jag tyckte att det kändes jättebra därute för att vara första matchen. Jag var inte nervös, jag var bara väldigt upprymd. Det är en skön vibe, en fantastisk atmosfär i omklädningsrummet, säger Sjöström till nhl.com.

26-åringen fick stort förtroende i debuten. Han spelade närmare 17 minuter vilket kan sättas i kontrast till hans istid i Calgary som ofta låg under tiominutersstrecket.

Rickard Wallin fick också mycket istid. Han spelade drygt 18 minuter i natt och hade även han en assistpoäng på Kulemins ledningsmål. Rookiebacken Calle Gunnarsson får också fortsatt förtroende av Torontos coach Ron Wilson. I natt spelade han 22.43. Bara Phaneuf och Francois Beauchemin hade mer speltid i Toronto.

Sjöström och Wallin assisterar Kulemin till 1-0

Dion Phaneuf vs. Colin White

Intervju med Giguere

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
nhl
/