Sergej Gontjar vill lyckas även i OS.
1 av 3
Sergej Gontjar vill lyckas även i OS. - Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

"Priset för varje misstag kan vara så mycket högre"

Sergej Gontjar vill lyckas även i OS.


I NHL anses Sergej Gontjar vara en av de bästa offensiva backarna av alla. År efter år öser han in poäng från sin backplats och har svarat för 667 poäng på 970 matcher i världens bästa liga.

Men när det kommer till OS-hockeyn har han aldrig blixtrat till med sin offensiv ännu.

På sina tre OS-turneringar har det bara blivit fyra poäng (samtliga assist) på 20 matcher.

Anledningen? Att han är mer medveten om att varje match är betydelsefull när det kommer till att en match kan avgöra hela turneringen.

- Man påverkas ju av det faktum att priset för ett misstag kan vara så mycket högre. Man väljer att kanske inte gå med lika mycket i anfallen, säger Gontjar till Sovjetskij Sport.

- I ett OS måste man koncentrera sig mer på vad som definitivt hjälper laget att vinna. Det viktigaste är att vinna medalj och att se till att göra vad som är bäst för laget.

35-åringen öppnar också för en återkomst till rysk hockey, redan efter den här säsongen. Han vill gärna stanna kvar i Pittsburgh, men om så inte blir fallet kan Ryssland bli ett alternativ.

- Att vinna Gagarin Cup skulle vara en intressant utmaning. Men jag skulle aldrig flytta någonstans där min familj inte skulle kunna trivas. Då skulle jag lida för mycket själv, säger Gontjar som 1993 blev rysk mästare med Dynamo Moskva innan han flyttade över Atlanten.

Hockeysverige.se

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!