1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
3 av 3

Tionde raka segern

Segermaskinen går inte att stoppa. I natt vann Ottawa Senators sin tionde match i följd när det blev bortaseger med 4-2 mot Buffalo Sabres. Daniel Alfredsson blev stor matchvinnare med två sena mål. - Det är imponerande, säger Alfredsson om lagets rekordsvit.


Ottawa Senators inledde januari med sex raka förluster. Därefter hände något som ingen riktigt kan förklara. Lagets 2-0-seger mot New York Rangers den 14 januari blev en vändpunkt av större mått. Sedan dess har laget nämligen radat upp tio raka segrar, ett klubbrekord.

- Det är imponerande, jag tror ingen av oss förväntade det här, säger Daniel Alfredsson till Canadian Press.

Att man nådde tvåsiffrigt i nattens match mot Buffalo Sabres kan Ottawa tacka Alfredsson och landsmannen Erik Karlsson för. Det var samarbetet mellan dem båda som fällde avgörandet blott 60 sekunder för slutsignalen.

Karlsson fick pucken av Mike Fisher långt ut till höger på blålinjen. Han tog ansats för att skjuta men lurade motståndarna genom att slå en utsökt diagonalpassning till Alfredsson som fick öppet mål efter att ha lämnats omarkerad vid bortre stolpen.

- En minut kvar... Då kan man inte låta en gubbe stå omarkerad på bortre stolpen. Det svider, säger Buffalos svenske back Henrik Tallinder till Canadian Press med en djup suck.

Åtta mål på sju matcher av Spezza

Alfredsson hann med att göra ytterligare ett mål i tom kasse innan slutsignalen ljöd. De andra båda målen svarade Jason Spezza för. Han har varit stekhet efter sin knäskada och har gjort mål i var och en av de fem matcherna sedan han återvände. Totalt har han gjort åtta mål på sina sju senaste NHL-matcher.

Den kanske största hjälten var ändå målvakten Brian Elliott som plockade upp sin åttonde raka seger i natt. 34 räddningar blev det från 24-åringens sida.

- "Els" har varit fenomenal. Han var antagligen anledningen till att vi vann, han höll oss kvar i matchen, berömmer Jason Spezza.

Ottawa får chansen att fortsätta sitt segertåg i natt. Då besöker tvillingarna Sedin och deras Vancouver Canucks den kanadensiska huvudstaden.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

3 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

3 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

igår 20:44
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.