Ken Hitchcock får lämna Columbus Blue Jackets.
Ken Hitchcock får lämna Columbus Blue Jackets. - Foto: Scanpix

OS-svenskarnas coach fick sparken

Ken Hitchcock tvingas lämna Columbus Blue Jackets.


1-5-förlusten mot Colorado Avalanche blev droppen. På onsdagen avskedade Columbus Blue Jackets coachen Ken Hitchcock. Han ersätts av sin egen assistent, Claude Noel.

"Den här säsongen har varit en stor besvikelse för Blue Jackets organisation och våra fans. Ansvaret för det ligger hos oss alla från klubbledning till coacher och spelare", skriver general managern Scott Howson i ett pressmeddelande.

"Hitch arbetade outtröttligt för att ge det här laget den identitet det saknade innan han anlände och förtjänar en hel del beröm för sina insatser. Han förtjänade och gavs möjligheten att vända lagets motgångar till framgångar den här säsongen, men tyvärr har det inte skett och det har blivit uppenbart att en förändring ligger i organisationens bästa intresse. Claude Noel är en bra coach med ett bra facit i AHL. Han kan vårt lag och förtjänar den här möjligheten."

Claude Noel utses till coach på temporär basis. Det innebär att han behöver få laget att göra en stark säsongsavslutning för att få behålla jobbet.

Just nu ligger Columbus elva poäng utanför en slutspelsplats. I fjol förde Ken Hitchcock laget till klubbens första slutspel. Där blev det respass efter fyra raka förluster mot Detroit Red Wings.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.