Ilya Kovalchuks dagar i Atlanta Thrashers organisation är räknade.
Ilya Kovalchuks dagar i Atlanta Thrashers organisation är räknade. - Foto: Scanpix

Kovalchuk får vinka adjö

Ilya Kovalchuks dagar i Atlanta Thrashers organisation är räknade. På onsdagen träffade lagkaptenen general managern Don Waddell och mottog beskedet att han kommer att bli tradad inom de närmaste dagarna, uppger TSN. 


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Förhandlingarna om en kontraktsförlängning har pågått sedan i somras, men aldrig riktigt tänt till. Nu har general managern Don Waddell gett upp hoppet om att få till en ny uppgörelse med lagkaptenen. På onsdagen informerade han därför Ilya Kovalchuk om att han kan förvänta sig att bli tradad inom de närmaste dagarna, skriver TSN på sin sajt.

Flera klubbar uppges vara med i jakten på den oerhört målfarlige ryssen. Chicago Blackhawks, Boston Bruins, Philadelphia Flyers, Calgary Flames, New Jersey Devils, Los Angeles Kings och New York Rangers har nämnts i sammanhanget.

26-åringen blir unrestricted free agent till sommaren. Det innebär att den klubb som vinner dragkampen om honom kommer att tvingas göra en chansning. Det är för det första inte säkert att Kovalchuk väljer att stanna i just den klubben och det är för det andra inte ens säkert att han stannar i NHL. Flera KHL-klubbar uppges vara villig att betala hutlösa summor för att locka hem den tvåfaldige värlsdsmästaren.

Ilya Kovalchuk har gjort 31 mål och 58 poäng på 49 matcher för Atlanta den här säsongen. Totalt under sin karriär har superstjärnan svarat för 328 mål och 615 poäng på 594 matcher. Vid två tillfällen har han passerat 50-målsplatån.

Hockeysverige.se

/
/
nhl