Det var kul så länge det varade, Sedin

Nicklas Bäckström gjorde fem poäng. Han satte det avgörande målet när Washington Capitals besegrade New York Rangers med 6-5. Ändå var det den nye poängligaledaren Alexander Ovechkin alla snackade om efteråt. - Vi har rätt bra självförtroende, säger den ryske kaptenen efter Washingtons tolfte raka seger.


Henrik Sedin lämnade isen poänglös när Vancouver Canucks förlorade bortamötet med heta Ottawa Senators, 1-3. Då tog Alexander Ovechkin chansen. Med två mål och en passningspoäng i Madison Square Garden såg han till att ta över ledningen i både NHL:s poäng- och målliga.

Ovechkin gjorde två mål på Henrik Lundqvist och spelade fram till ett tredje i den vilda bataljen som utspelade sig på Broaway i natt. Han hade emellertid sin överman i Nicklas Bäckström.

"Bäckis" plockade upp fyra assist innan han drygt fem minuter in i den tredje perioden skickade in matchvinnande 6-5 under ett powerplay. Därmed har Valbosonen också blandat sig i toppstriden i NHL:s poängliga. Med sin 69 poäng (24+45) är han bara två poäng efter Sidney Crosby och Joe Thornton som har gjort 71 poäng och delar på tredjeplatsen bakom Ovechkin och Sedin.

Nicklas Bäckström förlängde samtidigt sin poängsvit till sex matcher. Han har gjort 13 poäng (3+10) under den.

Matchen kan liknas vid en vild berg- och dalbanefärd. Rangers ledde med 5-3 i slutet av den tredje perioden, men det går naturligtvis aldrig att räkna ut Washington. Med bara nio sekunder kvar av den tredje perioden satte Alexander Ovechkin 4-5 på Nicklas Bäckströms passning. I den tredje perioden tog det sedan inte mer än 59 sekunder innan backen Tom Poti hade kvitterat - på Nicklas Bäckströms passning.

"Vi bara vinner, that's it"

När Rangers nyförvärv Olli Jokinen satt utvisad några minuter senare fullbordade "Bäckis" vändningen. Det innebar att Washington har tolv raka segrar bakom sig, nytt klubbrekord.

- När jag var en ung spelare med Detroit Red Wings fanns det ett ton självförtroende där, men det är inte samma sak. Sättet som vi vinner matcher på är annorlunda. Vi har spelare som bara fortsätter att köra, killar som aldrig slutar. När vi ligger under vet vi alltid att vi har en annan växel att lägga i, säger veteranen Mike Knuble till nhl.com efter att ha gjort sitt tionde mål under segersviten.

- Vi bara vinner, that's it, säger Alexander Ovechkin på sitt sorglösa sätt. Vi är ett lag som har rätt bra självförtroende. Det är en bra atmosfär i omklädningsrummet. Alla stöttar varandra och alla spelar för varandra. Det är ett gott tecken för oss.

Ett mindre bra tecken för Sveriges OS-lag har varit Henrik Lundqvists spel på sistone. I natt släppte den tilltänkte ettan in sex mål på 32 skott. Detta efter att ha legat däckad med maginfluensa i helgen.

- Lundqvist såg inte lika vass ut som han har gjort mot oss tidigare så jag trodde att vi kunde föra en del mål, säger Washingtons coach Bruce Boudreau.

Om tolv dagar spelar Sverige sin premiärmatch i Vancouver.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

2 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

2 timmar sedan
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

2 timmar sedan
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

2 timmar sedan
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

3 timmar sedan
Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.