Nu är Spezza hetast i NHL

Mål i åtta raka matcher.

I början av säsongen kunde han inte träffa en ladugårdsvägg med en älgstudsare, men nu går allt in för Jason Spezza. I natt gjorde Ottawas förstacenter mål för åttonde matchen i följd när Senators tog sin elfte raka seger genom att hemmabesegra Vancouver Canucks med 3-1.

Spezza satte det matchvinnande 2-0-målet, det var hans nionde mål på sina åtta senaste matcher. 26-åringen startade sin målsvit den 12 december, men blev sedan knäskadad i mötet med Toronto Maple Leafs den 14:e, där han också blev målskytt. Efter comebacken den 23 januari har han gjort mål i sex raka matcher.

De båda decembermålen räknas inte in i Spezzas officiella svit när det gäller jakten på Dany Heatleys klubbrekord på sju raka matcher med mål. Men gör han mål i nästa match tangerar han det.

- Det är inget jag funderar på, jag försöker bara fortsätta att göra mål, säger Spezza till Canadian Press. Jag är nöjd med mitt spel just nu och försöker på puckar på mål. Jag kan inte bry mig om vad de tycker är en svit eller inte - som jag ser det är det en svit.

Daniel Alfredsson är en annan spelare som fortsätter att gå från klarhet till klarhet i Ottawa. Han spelade fram till samtliga tre mål i natt och är uppe i 47 poäng (16+31) på 47 matcher den här säsongen. Han är därmed 29 poäng från att hamna i den exklusiva klubben för spelare som har gjort 1 000 poäng.

För Erik Karlsson fick matchen ett tristare slut. Efter två starka perioder lämnade han isen med en överkroppsskada inför tredje perioden.