Toronto brakade samman - trots värvningarna

Det nya Toronto är inte mycket vettigare än det gamla. Skillnaden nu mot då är att man åtminstone kan leda fram till slutet. Men slutresultaten blir desamma. Som i Ilja Kovaltjuks debut för New Jersey i natt där man ledde med 3-1 och tappade till 3-4 på tre minuter. - Det var inte min bästa match, men jag tycker vi klarade det bra, säger Ilja Kovaltjuk.

Jonas Gustavsson och hans Toronto gick mot segern när man ställdes mot Nya New Jersey i natt. Man ledde klart med 3-1 med tre minuter kvar - men lyckades ändå med konststycket att förlora redan på ordinarie tid.

Dean McAmmond
reducerade till 2-3 med tre minuter kvar och med 44 sekunder kvar kvitterade Travis Zajac.
När alla väntade på förlängning tryckte Jay Pandolfo in en retur till 4-3 med bara 19 sekunder kvar.

Ilja Kovaltjuk lämnade sin debut med två passningspoäng. Han fick en på matchens första mål och en på Zajacs kvitteringspuck där han höll kvar pucken i anfallszon när den var på väg ut, vilket också ledde till möjligheten att överhuvudtaget göra målet.

- Det var inte min bästa match, men jag tycker att vi klarade det bra. Speciellt att få med oss två poäng, säger Kovaltjuk till AP.

Mitt i all Kovaltjuk-hysteri satte Rickard Wallin sitt första mål för Toronto när han gjorde 3-1-målet och mycket väl kunde blivit matchvinnare.

- Jag tror inte att någon såg det här komma. Inte ens efter att dom fick sitt andra mål. Men dom har ett par spelare som det inte går att ge några chanser, säger Rickard Wallin som sedan tidigare har sex NHL-mål inprickade från sin tid i Minnesota.