1 av 3
- Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Ovetjkin och Crosby bjöd på supershow

Om ni trodde att NHL:s två superstars Sidney Crosby och Aleksandr Ovetjkin bjöd på show senast lagen möttes för två veckor sedan var det inget mot vad man gjorde Super Bowl Day. Stjärnorna laddade med att visa varför man är störst i NHL.


OS-hockeyn kommer att bli en klassiker. Om rätt blir rätt. Det visade Sidney Crosby och Aleks Ovetjkin på Super Bowl Day när man spelade ännu en makalös drabbning mot varandra och visade att en OS-final mellan Kanada och Ryssland kan bli legendarisk.

Man övertrumfade supermötet från för två veckor sedan rejält när man möttes i huvudstaden. Matchen hade det mesta i ingrediensväg man kan önska sig i ett supermöte NHL:s två storstjärnor emellan.

Ordinarie tid fick se åtta mål, fyra för varje lag. Fem av kassarna kom från superstjärnorna.

Crosby öppnade matchen med att på tre minuter i första perioden göra 1-0 och 2-0 och kom med det också upp i samma målskörd som Ovetjkin totalt, 39. Och ryssen svarade rejält efter att ha blivit tangerad av Crosby.

Han reducerade till 1-2 och fick sen se Jordan Staal göra en dubbel för Pittsburgh innan Eric Fehr reducerade

I tredje slog Ovetjkin in både 3-4 och 4-4 och ordnade fram förlängningen där Washington såg till att ordna sin 14:e raka seger när man fick ett sent numerärt överläge där Ovetjkin lossade kanonen från blå i stolpen och Mike Knuble lyckades peta in returen.

Det är inte utan att man redan börjar se fram emot nästa duell. Den som spelas i Vancouver 28 februari och som blir duons hetaste och viktigaste duell någonsin. Vilken drömfajt det kan komma att bli.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.