Måndag 28 Nov
Stockholm

Wallin har hajat läget

1 av 2
. Foto: Bildbyrån
2 av 2
. Foto: Bildbyrån

Efter att ha tillbringat hela NHL-karriären i Carolina Hurricanes organisation byter Niclas Wallin upp sig. I natt blev det klart att den svenske veteranbacken går till toppklubben San José Sharks. "Niclas är en slutspelshärdad veteran", säger general managern Doug Wilson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det krävdes en del betänketid, men till slut gav Niclas Wallin tummen upp. Eftersom den 34-årige norrbottningen satt på en no trade-klausul kunde han själv avgöra om han ville lämna Carolina Hurricanes eller stanna. När topplaget San José Sharks kom med ett anbud kunde han inte motstå frestelsen att gå till en klubb som på pappret har ett lag som kan gå långt i ett Stanley Cup-slutspel.

Den före detta Brynäs- och Luleåbacken går till San José tillsammans med ett femteval i draften i utbyte för ett andraval i sommarens NHL-draft.

- Niclas är en slutspelshärdad veteran med mycket erfarenhet av playoff och en Stanley Cup-ring. Bra, stabila karaktärsspelare är svåra att få tag på och vi tror att han kommer att komplettera vår nuvarande grupp med spelare väldigt bra. Han har ett rykte om sig att spela sina bästa matcher när det gäller som mest, säger Sharks general manager Doug Wilson i ett pressmeddelande.

Debuterar i natt

Veteranbacken, som blir free agent till sommaren, ser fram emot den nya utmaningen.

- Jag är upprymd och ser fram emot att ansluta till Sharks. Jag fick ett telefonsamtal och blev tillfrågad om jag ville flytta. Det var som att vinna på lotteriet. Det här laget har allt, säger han till sharks.nhl.com.

- Jag vill vinna mästerskap och Sharks är ett av de bästa lagen i år. Jag öppnade mitt kontrakt för att komma hit.

Niclas Wallin vann Stanley Cup med Hurricanes för fyra år sedan och har bortsett från lockoutsäsongens spel i Luleå varit klubben trogen sedan han lämnade Brynäs vid millenieskiftet. Hans 517 NHL-matcher för Carolina gör honom till fyra på listan över spelarna som har gjort flest matcher för Hurricanes. Bara Glen Wesley, Rod Brind'Anour och Jeff O'Neill är bättre.

Wallin kommer att debutera för sin nya klubb i Toronto redan i natt.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.