1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Sänkte Toronto - med Heatleys klubba

Ibland kan måltjuvens känsla smitta av sig. Fråga bara San José Sharks forward Ryane Clowe. I nattens bortamöte med Toronto Maple Leafs satte han det matchvinnande målet - med lagkamraten Dany Heatleys klubba.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Devin Setoguchis passningsförsök till Scott Nichol styrdes via Calle Gunnarssons ben fram till Ryane Clowe som fick helt öppet mål. Målet betydde 3-2 med drygt sex och en halv minut kvar att spela.

- Jag antar att det bevisar att det inte är spelaren utan klubban det sitter, sade Ryane Clowe skämtsamt till nhl.com efter matchen.

- Jag trodde inte att det fanns några mål kvar i den där klubban, men det fanns ett kvar. Jag får se till att klänga fast vid den.

Torontos målvaktsförvärv Jean-Sébastien Giguère hade hållit nollan under sina sju första perioder för sin nya klubb innan Dan Boyle överlistade honom tidigt i den andra perioden. Trots förlusten tyckte Giguere att han såg positiva saker i mötet med Western Conferences poängmässigt sett bästa lag.

- Jag tyckte att vi spelade ut ett rätt bra lag. De är ett av de bättre lagen i ligan och med tanke på vilket ungt lag vi har var det ett gott tecken att vi lyckades spela ut dem, tyckte Giguère.

Toronto kom till spel utan Fredrik Sjöström, som drabbades av influensa kort innan matchen. Juniorcentern Nazem Kadri, JVM-spelare för Kanada förra månaden, fick NHL-debutera i hans ställe efter att ha kallats upp från OHL-laget London Knights.

- Han åkte bra skridskor. Det här var ett bra tillfälle för honom att se vad NHL handlar om. Han gav bort pucken en del och gjorde saker han kan komma undan med i juniorhockeyn men inte här i vår liga, än mindre mot ett topplag, kommenterade coachen Ron Wilson.

I San José debuterade Niclas Wallin efter att ha anslutit från Carolina Hurricanes. Han spelade 17.10 och var +1.

Hockeysverige.se