1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Sänkte Toronto - med Heatleys klubba

Ibland kan måltjuvens känsla smitta av sig. Fråga bara San José Sharks forward Ryane Clowe. I nattens bortamöte med Toronto Maple Leafs satte han det matchvinnande målet - med lagkamraten Dany Heatleys klubba.


Devin Setoguchis passningsförsök till Scott Nichol styrdes via Calle Gunnarssons ben fram till Ryane Clowe som fick helt öppet mål. Målet betydde 3-2 med drygt sex och en halv minut kvar att spela.

- Jag antar att det bevisar att det inte är spelaren utan klubban det sitter, sade Ryane Clowe skämtsamt till nhl.com efter matchen.

- Jag trodde inte att det fanns några mål kvar i den där klubban, men det fanns ett kvar. Jag får se till att klänga fast vid den.

Torontos målvaktsförvärv Jean-Sébastien Giguère hade hållit nollan under sina sju första perioder för sin nya klubb innan Dan Boyle överlistade honom tidigt i den andra perioden. Trots förlusten tyckte Giguere att han såg positiva saker i mötet med Western Conferences poängmässigt sett bästa lag.

- Jag tyckte att vi spelade ut ett rätt bra lag. De är ett av de bättre lagen i ligan och med tanke på vilket ungt lag vi har var det ett gott tecken att vi lyckades spela ut dem, tyckte Giguère.

Toronto kom till spel utan Fredrik Sjöström, som drabbades av influensa kort innan matchen. Juniorcentern Nazem Kadri, JVM-spelare för Kanada förra månaden, fick NHL-debutera i hans ställe efter att ha kallats upp från OHL-laget London Knights.

- Han åkte bra skridskor. Det här var ett bra tillfälle för honom att se vad NHL handlar om. Han gav bort pucken en del och gjorde saker han kan komma undan med i juniorhockeyn men inte här i vår liga, än mindre mot ett topplag, kommenterade coachen Ron Wilson.

I San José debuterade Niclas Wallin efter att ha anslutit från Carolina Hurricanes. Han spelade 17.10 och var +1.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

2 timmar sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

3 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

igår 20:36
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.