Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OS-stjärnan skadad i natt

1 av 2

Bildbyrån

2 av 2

Scanpix

Sport | 09/02/2010 10:34

Det kanadensiska OS-laget kan ha drabbats av ett avbräck i natt. Anaheim Ducks stjärncenter Ryan Getzlaf utgick med en fotledsskada när laget besegrade Los Angeles Kings på hemmais. "Jag såg det från båset och det såg illa ut", säger lagkamraten Ryan Whitney.

Det är bara en dryg vecka till OS startar och för de uttagna spelarna är den största skräcken att bli skadad så här tätt inpå turneringen. För Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks tunga förstacenter, blev den skräcken verklighet i nattens möte med Los Angeles Kings.

Det var i den andra perioden som Getzlaf stukade foten framför motståndarmålet. Han blev liggande på isen i smärta innan han sedermera togs till sjukhus för att få foten röntgad. Det positiva är att inget är brutet, men utöver det vet lagledningen ännu väldigt lite om skadans natur.

- Vi vet inte mer än att fotleden är stukad. Just nu går han omkring på kryckor och ska genomgå en magnetröntgen. Det kommer att ge oss en bättre bild av hur illa stukningen är, säger coachen Randy Carlyle till AP.

"Trodde det var knäet"

Lagkompisen Ryan Whitney såg hur Getzlaf skadade sig och blev ordentligt orolig.

- Jag såg det från båset och det såg riktigt illa ut. Jag trodde att det var hans knä först, så jag antar att det är bra att det inte var det. Han verkade lite besviken förstås och det försvagar oss.

Trots avsaknaden av sin största stjärna på isen lyckades Anaheim besegra Los Angeles och därmed avsluta deras nio matcher långa vinstsvit. Ryan Getzlaf gjorde mål innan han skadade sig medan Corey Perry, som också ska representera Kanada i OS, svarade för ett mål och två assist. Finländarna Teemu Selänne och Saku Koivu gjorde också varsitt mål.

Oscar Möller blev en av Kings målskyttar. Han gav gästerna ledningen i den första perioden. Målet var 21-åringens tredje den här säsongen.

Hockeysverige.se