Stockholm

Franzén gör efterlängtad comeback

. Foto: Scanpix

"Vi måste vända på det här"


Läs mer

Efter precis fyra månaders frånvaro är Johan Franzén tillbaka. När Detroit Red Wings möter St. Louis Blues i natt gör 30-åringen comeback efter den korsbandsskada han ådrog sig i mötet med Chicago Blackhawks den 8 oktober förra året.

För ett utsatt Detroit är den kraftfulle svenskens comeback viktig. Laget har tappat viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats den senaste tiden och ligger just nu under slutspelsstrecket. Klubben har inte missat slutspel sedan 1990.

- Vi måste hitta ett sätt att vända på det här, det kan inte en kille göra ensam, säger Franzén till Detroit Free Press.

- Alla måste börja ta i så att vi kan få tillbaka självförtroendet och börja vinna matcher.

Medan Johan Franzén är tillbaka i Detroits laguppställning tvingas Niklas Kronwall och Tomas Holmström stå vid sidan om. Den skadedrabbade duon gjorde nyligen comeback efter varsitt längre skadeuppehåll, men har nu åter drabbats av problem.

Holmström gjorde illa benet i förlustmatchen mot Los Angeles Kings senast medan Kronwall har problem med ett knä. Han kommer inte att göra comeback innan han har fått en specialtillverkad stödskena för knäet.

Hockeysverige.se

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.