Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lyckad comeback av Franzén

Scanpix

Sport | 10/02/2010 10:42

Efter 55 matchers frånvaro gjorde Johan Franzén comeback i natt. Han bidrog med en assist när Detroit Red Wings föll med 3-4 mot St. Louis Blues efter straffar. Efter matchen gav han positivt besked. - Jag trodde att det skulle vara värre, sade 30-åringen.

Korsbandsskadan är ett minne blott. Efter operation och fyra månaders rehabilitering var Johan Franzén i natt tillbaka i spel - lagom till OS. Vad han berättade för Bengt-Åke Gustafsson om sin insats i comebacken i St. Louis är okänt, men när han mötte media efter matchen gav han en uppmuntrande lägesrapport.

- Det kändes ungefär som förra gången jag spelade. Jag trodde faktiskt att det skulle kännas värre i dag. Det gick bättre än jag trodde, var Johan Franzéns syn på sin insats.

Smålänningen hade assist på Pavel Datsyuks 2-3-reducering i den tredje perioden och spelade totalt 17.28. På den istiden hann han avfyra fyra skott mot St. Louis-kasse.

Detroit hamnade i ett 1-3-underläge tidigt i tredje perioden men kom tillbaka starkt och tvingade fram en förlängning och sedermera ett straffavgörande. Där var St. Louis det hetare laget.

- Vi var inte så nöjda med att ligga under med 3-1, men vi gjorde ett starkt jobb som kom tillbaka, säger Johan Franzén till Detroit News.

"'Mule' var okej i kväll"

Förlusten var Red Wings tredje i ordningen. Trots det såg coachen Mike Babcock positivt på matchen.

- Jag vill ta två poäng varje kväll. Men vi avslutade just en period med 15 av 21 matcher på bortais. Jag bryr mig inte om vad någon tycker, det är en lång turné. Den bara fortsatte och fortsatte, säger Babcock.

- Men jag tycker att "Mule" (Franzén) var okej i kväll och när vi får Tomas Holmström och Niklas Kronwall tillbaka kan vi få lite kontinuitet och börja köra.

Apropå Johan Franzéns chanser att delta i OS säger Mike Babcock till Detroit Free Press att han inte tänker ställa sig i vägen om det skulle bli aktuellt.

- Jag tänker inte på det över huvud taget. Det har jag inte med att göra. Vi skulle inte ha honom tillbaka i spel om han inte var redo. Han tyckte att han skulle ha varit tillbaka för två veckor sedan. Om du har en chans att spela i OS så gör det. Alla spelare vill göra det. De känner sin egen kropp, menar Babcock.

Hockeysverige.se