Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lugnande besked för Getzlaf

Scanpix

Sport | 10/02/2010 12:44

Ryan Getzlafs OS-medverkan såg ut att vara hotad. Men efter att ha fått sin skadade fotled magnetröntgad på tisdagen kunde Anaheim Ducks stjärncenter lämna ett lugnande besked.

- Min fotled känns mycket bättre i dag och jag är lättad över att testet inte visade någon större skada. Mitt mål är att återvända till isen med Ducks och jag ser fram emot att ansluta till den kanadensiska OS-truppen på måndag, säger Ryan Getzlaf till nhl.com.

Men helt lugn kan han inte vara. Kanadas general manager Steve Yzerman säger till nhl.com att spelarna måste vara hundraprocentigt friska för att delta i OS. Det innebär att Kanadas egna läkare kommer att hålla ett vakande öga på Getzlafs hälsa innan OS-samlingen nästa vecka.

- Vi kommer att följa hans framsteg och om det behövs tar vi ett beslut i helgen, säger Yzerman.

Ryan Getzlaf skadades i Anaheims segermatch mot Los Angeles Kings tidigt på tisdagsmorgonen. Han har svarat för 15 mål och 57 poäng på 55 matcher den här säsongen.

Hockeysverige.se