Onsdag 27 Okt
Stockholm

Montreal krossade "Bäckis" rekordförsök

1 av 3
Här stoppas rekordförsöket.
2 av 3
Här stoppas rekordförsöket. Foto: Scanpix
3 av 3

14 raka segrar, men i natt tog det slut. Med ett avgörande mål åtta sekunder före slutet av förlängningen fick Tomas Plekanec stopp på Washington Capitals monstersvit. - Vi försökte göra något speciellt, därför är det en tung förlust, säger coachen Bruce Boudreau efter det första nederlaget på en månad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Med 14 segrar i följd var Washington Capitals på väg mot något väldigt speciellt. Efter den spektakulära övertidssegern mot Pittsburgh Penguins i söndags behövde laget bara ta en vinst ytterligare för att skapa den näst längsta segersviten i NHL-historien. Därefter hade det bara krävts två segrar till för att tangera Pittsburgh Penguins NHL-rekord från 1992/93.

Nu stannade det bara vid en hypotes.

Washington lyckades för andra matchen i rad vända ett tremålsunderläge. Den här gången hjälpte inte. Till skillnad från mötet med Pittsburgh, där 1-4 förvandlades till 5-4 efter Alexander Ovechkins övertidsmål, var det Montréal som svarade för övertidsavgörandet. Det återstod bara åtta sekunder av förlängingen när tjecken Tomas Plekanec slog in 6-5 bakom Michal Neuvirth, som hade ersatt José Théodore i den andra perioden.

- Att slå det där laget är stort för oss. Vi behövde verkligen två poäng i tabellen och vi fixade dem, säger Plekanec till Canadian Press efter att ha blivit tvåmålsskytt.

Hattrick av Brooks Laich

Montréal hade 5-2 efter två perioder, men i den tredje svarade Washington för ett av sina monsterryck. Mike Green sköt 3-5 med ett tidigt powerplaymål framspelad av Nicklas Bäckström. Brooks Laich såg sedan till att fullborda sitt hattrick via två sena mål. 5-5-kvitteringen kom 19 sekunder för slutsignalen.

Poängen kan därför tyckas vara positiv för Capitals, men inte för ett lag som har gjort det till en tradition att vinna.

- Vi kämpar alltid hårt. Normalt sett skulle vi säga att det här var en bra poäng, men vi försökte göra något speciellt, därför är det en tung förlust, säger coachen Bruce Boudreau och syftar på rekordförsöket.

- Jag tror det var sju sekunder kvar för att ta sig till ett straffavgörande där vi skulle ha känt oss rätt säkra på att lyckas, men sådant händer.

Alexander Ovechkin svarade för två assist och utökade sin ledning i NHL:s poängliga. I och med Henrik Sedins poänglösa svit på fyra matcher har Ovechkin nu tio poäng till godo på svensken. Nicklas Bäckström gjorde 1+1 och klättrade förbi både Sidney Crosby och Joe Thornton i poängligan. Nu är han dessutom bara tre poäng efter Henrik Sedin.

Ovechkins bortdömda men spektakulära mål

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela