Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Två raka förluster - då sågas "Bäckis" lagkamrat

Semyon Varlamov fick veta att han levde efter förlusten mot Ottawa Senators.
1 av 3

Semyon Varlamov fick veta att han levde efter förlusten mot Ottawa Senators.

Scanpix

2 av 3

3 av 3

Sport | 12/02/2010 09:51

"Vårt målvaktsspel var hemskt".

Efter sin långa segersvit på 14 matcher åkte Washington Capitals i natt på sin andra raka förlust när laget föll med 5-6 mot Ottawa Senators på bortais. Liksom i 5-6-förlusten mot Montréal Canadiens föregående natt fallerade lagets försvars- och målvaktsspel ordentligt.

Mot Montréal var det José Théodore som inte kunde hålla tätt. I natt fick ryssen Semyon Varlamov chansen efter ett längre skadeuppehåll. Han höll inte måttet i comebacken utan släppte in sex mål på 28 skott i sin första match sedan 7 december.

Varlamov och hans försvarare blev hårt kritiserade av sin coach efter matchen.

- Jag tycker att vårt försvar var uselt och vårt målvaktsspel var hemskt. Man vinner inga matcher när man ger bort sex mål och kanske fem av dem bygger på riktigt dåligt spel där backarna inte kan spela bort pucken. Det är horribelt, säger Bruce Boudreau till AP.

- Jag tror inte att han (Varlamov) var redo att spela. Jag vet inte han var långsam, rostig eller en kombination av både och. Man kan använda vilken term som helt - jag tror inte att han var redo att spela. Han visste att han skulle spela. Han har tränat i tolv dagar och en match (i AHL) under bältet. Det är hans ansvar att vara redo att spela.

- När man säger att han är rostig eller så då använder man en ursäkt och ursäkter kan inte tolereras. Ett av målen gick rätt mellan benen - han har gjort den räddningen sedan han var sju år, fortsätter en märkbart upprörd Bruce Boudreau.

Washington fick ett hattrick från Alexander Semins klubba, men det var en annan ryss som blev matchvinnare. Alexei Kovalev gjorde 6-4 i powerplay nästan halvvägs in i den tredje perioden, ett mål som avgjorde matchen.

Daniel Alfredsson stod för ett mål medan Nicklas Bäckström fick sin poängsvit på nio matcher bruten.

Hockeysverige.se