Trots NHL-karriärens poängmässigt sett bästa match blev det förlust för Victor Hedmans Tampa i natt. - Foto: Scanpix

Tre assists av Hedman - men det räckte inte

0-5 i baken. Sedan vaknade Tampa Bay Lightning och framför allt Victor Hedman till liv. Via fyra mål under den andra halvan av matchen lyckades Lightning så när kvittera innan full tid. - Att spela halva matchen räcker inte, konstaterar tvåmålsskytten Martin St. Louis efter 4-5-förlusten.

Victor Hedman har kommit i riktigt bra form efter en liten svacka tidigare på säsongen. I nattens möte med Boston Bruins noterades 19-åringen för tre förstaassist när Tampa Bay Lightning så när spelade sig ur ett till synes omöjligt läge.

Gästande Boston hade en 4-0-ledning efter första perioden och ökade även på till 5-0 när Milan Lucic gjorde mål tidigt i den andra perioden.

Sent i samma period vaknade hemmalaget till liv. Via två reduceringsmål av Martin St. Louis fick Lightning den kontakt man behövde och i den tredje perioden satte Steve Downie två mål som gjorde att spänningen växte ytterligare. Men någon fullbordad comeback blev det aldrig. Tuukka Rask i Bostons mål lyckades stå pall för Tampas press under slutminuterna och kunde leda Bruins till sin tredje raka seger efter att ha förlorat de tio föregående.

- Vi visade karaktär, men det räcker inte att spela halva matchen, speciellt inte mot ett lag som Boston som också slåss för att nå slutspel, säger Martin St. Louis till AP.

- Första perioden var rätt pinsam, men vi kämpade oss tillbaka och jag är stolt över det.

Victor Hedman lämnade isen med ett plustecken i protokollet för femte matchen i följd. Han är +12 på sina åtta senaste matcher. Poängmässigt är han nu uppe i 18 poäng (4+14) på 56 matcher under sin rookiesäsong.

Jämngamle Steven Stamkos hade också tre assist och har nu spelat in sig i topp 10 i NHL:s poängliga. 2008 års draftetta har gjort 33 mål och 66 poäng på 59 matcher under sin andra NHL-säsong.

Boston tog över den åttonde och sista slutspelsplatsen från Tampa i och med segern. Bägge lagen har liksom sjuan Philadelphia Flyers 63 poäng.