New York Rangers slagskämpe Donald Brashear har ledsnat.
New York Rangers slagskämpe Donald Brashear har ledsnat. - Foto: Scanpix

Brashear missnöjd - ber om trade

"De tror inte på mig".


New York Rangers slagskämpe Donald Brashear har ledsnat. Efter att ha varit petad i elva av lagets tolv senaste matcher vill han bort från klubben som han skrev ett tvåårskontrakt med i somras. 38-åringen bad om en trade för en tid sedan och tror att det är därför han hålls utanför laget.

- Det visar väl bara att de inte tror på mig. Jag ber om en trade och det är antagligen därför jag inte spelar några matcher. När man ber om en trade väljer de vanligtvis inte att ge dig några matcher, säger veteranen till Bergen Record.

- När jag pratade med coachen (John Tortorella) i somras sa han att han skulle spela mig i olika situationer. Jag kom hit i bra form redo att spela. Jag tyckte att jag hade ett bra träningsläger. Man tycker att det är konstigt att de värvar dig för två år när de inte utnyttjar dig.

Donald Brashear har bara gjort en assist på 36 matcher den här säsongen. Han skrev på för Rangers för att ersätta Colton Orr som försvann till Toronto, men nyligen värvades Calgarys tuffing Brandon Prust till Manhattan och det har gjort en besviken Brashear överflödig.

- Jag förstår inte riktigt vad de förväntar sig. Vill de ha en showman eller en spelare som både kan spela och slåss, frågar sig Brashear.

Rangers har satt upp amerikanen på waivers. På grund av att Donald Brashear var över 35 år gammal när han värvades kommer hela hans lön att räknas mot lönetaket även om han blir utköpt från kontraktet.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är främste svenske poänggöraren

1 timme sedan

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

2 timmar sedan
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.

Real slog ut regerande mästarna i straffrysare

igår 23:58
Det blir ingen ny trippel för Manchester City. Trots enorm dominans i onsdagens retur tog det stopp i Champions Leagues kvartsfinal mot Real Madrid. Andrij Lunin och Antonio Rüdiger blev stora matchhjältar för Real i den avgörande straffläggningen.

Kimmich nickade Bayern München till semifinal

igår 22:58
Bayer Leverkusen briljerar i Bundesliga och är redan klar tysk mästare. Men Bayern München kan vinna den tyngsta titeln av dem alla – Champions League. 1–0 hemma mot Arsenal och 3–2 totalt innebär semifinalspel.

Brynäs rivstart knäckte Djurgården

igår 21:30
Det tog sju minuter för Brynäs att avgöra den första finalmatchen mot Djurgården. 6–2 inför hemmapubliken var en perfekt start i kampen om en biljett tillbaka till SHL. En skön start, vi gör en bra match och förtjänar att vinna, säger Brynäs Linus Ölund till TV4 Play.

Svensk succé – ryttarstjärnorna i topp i finalen

igår 20:40
Henrik von Eckermann varnade för landslagskompisen Peder Fredricson i världscupfinalen. Fredricson ligger tvåa efter den första omgången i Riyad efter den snabba och felfria ritten på Catch Me Not – enbart slagen av von Eckermann. Jag är inte förvånad. Kul att slå honom och jättekul att vi båda är i topp, säger världsettan.