Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bergfors succé fortsätter

Scanpix

Sport | 13/02/2010 10:42

Ilya Kovalchuks tomrum har minskat tack vare Nicklas Bergfors smakstart i Atlanta Thrashers. I natt blev han matchhjälte tillsammans med Johan Hedberg när Minnesota Wild besegrades på bortais. - Hittills har allt gått väldigt bra, säger Bergfors efter 3-2-segern.

Han hade kört fast i New Jersey. Innan traden som tog honom till Atlanta hade Nicklas Bergfors gått mållös från 16 raka matcher. Efter traden har han gjort tre mål på fyra matcher. Två av dem har varit matchavgörande.

I natt kom rookiens 16:e mål för säsongen mycket lägligt. 11.05 in i den tredje perioden sköt Bergfors det matchvinnande 3-2-målet för Atlanta i bortamötet med Minnesota.

- Jag fick en nystart när jag kom hit till ett nytt lag och allting. Hittills har det gått väldigt bra. De två killarna jag spelar med är riktigt bra spelare så det har gjort det enklare, säger Nicklas Bergfors till AP.

14 poäng på tre matcher

Spelarna i fråga är centern Nik Antropov och forwarden Bryan Little. Trots att trion har haft väldigt lite tid att träna ihop har resultatet varit enastående. Formationen har svarat för 14 poäng på de tre senaste matcherna.

- Lyckligtvis har han funnit kemi med Nik och "Lits". Det ser ut som om de har spelat ihop en längre tid, säger coachen John Anderson.

Nicklas Bergfors var inte den enda svenska hjälten på isen. Johan Hedberg släppte in två mål i den första perioden, men såg sedan till att spika igen kassen. Veterankeepern motade 36 av 38 skott varav 25 under de två sista perioderna.

Johnny Oduya noterades för en assist på Bergfors matchvinnande mål.

Hockeysverige.se