- Foto: Scanpix

Bergfors succé fortsätter

Ilya Kovalchuks tomrum har minskat tack vare Nicklas Bergfors smakstart i Atlanta Thrashers. I natt blev han matchhjälte tillsammans med Johan Hedberg när Minnesota Wild besegrades på bortais. - Hittills har allt gått väldigt bra, säger Bergfors efter 3-2-segern.


Han hade kört fast i New Jersey. Innan traden som tog honom till Atlanta hade Nicklas Bergfors gått mållös från 16 raka matcher. Efter traden har han gjort tre mål på fyra matcher. Två av dem har varit matchavgörande.

I natt kom rookiens 16:e mål för säsongen mycket lägligt. 11.05 in i den tredje perioden sköt Bergfors det matchvinnande 3-2-målet för Atlanta i bortamötet med Minnesota.

- Jag fick en nystart när jag kom hit till ett nytt lag och allting. Hittills har det gått väldigt bra. De två killarna jag spelar med är riktigt bra spelare så det har gjort det enklare, säger Nicklas Bergfors till AP.

14 poäng på tre matcher

Spelarna i fråga är centern Nik Antropov och forwarden Bryan Little. Trots att trion har haft väldigt lite tid att träna ihop har resultatet varit enastående. Formationen har svarat för 14 poäng på de tre senaste matcherna.

- Lyckligtvis har han funnit kemi med Nik och "Lits". Det ser ut som om de har spelat ihop en längre tid, säger coachen John Anderson.

Nicklas Bergfors var inte den enda svenska hjälten på isen. Johan Hedberg släppte in två mål i den första perioden, men såg sedan till att spika igen kassen. Veterankeepern motade 36 av 38 skott varav 25 under de två sista perioderna.

Johnny Oduya noterades för en assist på Bergfors matchvinnande mål.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

Debutantmål när Tre Kronor nollade Finland

Ett mål från Lukas Vejdemo och framspelningar både av Felix Unger Sörum och Jonathan Lekkerimäki. Debutanterna klev fram när Tre Kronor besegrade Finland i Jyväskylä med 4–0 i första matchen inför VM.

Sverige mot Ungern igen i EM

2 timmar sedan
Ungern igen – och Debrecen igen. Det blev utfallet när damernas EM-slutspel i handboll lottades. "Det är två tydliga favoriter i gruppen och det blir en nyckelmatch mot Ungern", säger förbundskapten Tomas Axnér i ett pressmeddelande.

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

2 timmar sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

3 timmar sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

idag 16:30
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.