RYAN GETZLAF
1 av 2
RYAN GETZLAF - Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Tillbaka med OS-besked

Anaheims Ryan Getzlafs OS-medverkan såg ut att vara i fara. Då kom han tillbaka med ett starkt besked när Edmonton besegrades med 7-3.


På måndagsmorgonen svensk tid gjorde Anaheimstjärnan Ryan Getzlaf fyra poäng i comebacken mot Edmonton Oilers.

- Som jag ser på är det är det rätt klart: naturligtvis vill jag åka dit, säger Getzlaf om sin OS-medverkan efter 7-3-segern.

Ryan Getzlaf missade Anaheim Ducks förlustmatch mot Calgary Flames natten mot söndag. Då verkade det orimligt att han skulle komma till spel i OS eftersom han fortfarande kände av den fotledsskada han ådrog sig tidigare i veckan.

I natt gick det desto bättre. Getzlaf kom inte bara till spel i bortamötet med Edmonton Oilers - han dominerade matchen. När slutsignalen gick hade han lett Anaheim till en 7-2-seger efter att ha svarat för fyra poäng (2+2).

Efter matchen sade 24-åringen att han skulle ha kontakt med Kanadas general manager Steve Yzerman både efter matchen och på måndagsmorgonen. Men av allt att döma blir beskedet positivt: han kommer att spela OS.

"Carter står redo som ersättare"

- Jag har aldrig varit tvungen att ta ett sådant här beslut tidigare. Naturligtvis måste jag fundera och vara säker på att jag gör vad som är rätt för Ducks och mig själv. Men om fotleden känns bra i morgon bitti kommer det inte att vara ett svårt beslut för mig, säger Getzlaf till Canadian Press.

På plats i Vancouver finns redan en tilltänkt ersättare till Ryan Getzlaf. Philadelphia Flyers center Jeff Carter står redo att hoppa in om Anaheims stjärncenter inte kommer till spel.

- Vi har inte pratat. Hans situation är tuff, men det är min också. Vi är goda vänner och jag är säker på att allt kommer att bli bra hur vi än gör, säger Ryan Getzlaf.

Anaheims förstacentern var inte den enda OS-uttagne spelaren som glänste i Edmonton. Den kanadensiske lagkaptenen Scott Niedermayer gjorde ett mål och en assist på närmare 28 minuters istid, Getzlafs sidekick Corey Perry gjorde också 1+1 liksom powerforwarden Bobby Ryan, som ska företräda USA i turneringen.

Finske Teemu Selänne hade två assist medan landsmannen Saku Koivu blev målskytt.

Hockeysverige.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

1 timme sedan
Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.