1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Stjärnmålvaktens säsong räddad?

Carolina Hurricanes har fått ett positivt besked gällande sin målvakt Cam Ward. Det är inte alls säkert att den snart 26-årige målvakten tvingas missa resten av säsongen som man först trott.


Cam Ward har haft problem med ryggen till och från sedan Stanley Cup-slutspelet i fjol. Smärtorna förvärrades under mötet med Calgary Flames 3 februari och enligt målvakten berodde det på en ny skada.

Cam Ward undersöktes nyligen av en specialist i Charlotte. Denne slog fast att han inte behöver en operation för att få bukt med smärtorna. I stället kan han satsa på rehabilitering.

- Vi är uppmuntrade över framstegen som han har gjort . Han har känt sig mycket bättre den senaste veckan. Vi får se hur han känner sig om en vecka eller så, säger general managern Jim Rutherford till Raleigh News & Observer.

- När det här inträffade trodde vi inte att han skulle kunna spela mer den här säsongen. Baserat på hur han känner sig nu och de framsteg han har gjort ska han kunna spela inom ett par veckor. Men vi kommer på intet sätt att ta några risker.

Cam Ward har gort 41 matcher för Carolina den här säsongen. Han har i snitt släppt in 2,74 mål per match och har en räddningsprodent på 91,3.

Hockeysverige.se

nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!