- Foto: Scanpix

Pittsburgh breddar på backsidan

Florida Panthers har inlett sin beryktade renovering. På måndagen skickades backen Jordan Leopold till Pittsburgh Penguins i utbyte för ett andraval i draften.


Strax innan OS-uppehållet publicerade Florida Panthers klubbledning ett öppet brev på sin webbsida. Där fick supportrarna beskedet att man hade beslutat sig för att mer eller mindre spränga det befintliga laget och börja om från början. Efter tio år utan ett enda slutspelsbesök vill klubben vädra varenda hörn i organisationen.

På måndagen kom ett första litet startskott. Florida tradade backen Jordan Leopold till Pittsburgh Penguins i utbyte för ett andraval i sommarens draft, rapporterar TSN.

Den 29-årige amerikanen, en gång vinnare av Hobey Baker Award som den amerikanska collegehockeyns bästa spelare, är därmed klar för sin fjärde NHL-klubb i karriären.

Leopold draftades Anaheim Ducks 1999 men tradades till Calgary Flames där han också begick sin NHL-debut. I juni 2006 tradades han till Colorado Avalanche i utbyte för Alex Tanguay. Leopold blev Denver troget ända fram till trading deadline i fjol då han byttes tillbaka till Calgary.

Vid midsommar skickades hans rättigheter till Florida Panthers som kompensation för rätten att få diskutera kontrakt med Jay Bouwmeester. Leopold skrev då ett ettårskontrakt med Panthers samtidigt som Bouwmeester skrev ett långtidskontrakt med Calgary.

Den här säsongen har Jordan Leopold gjort sju mål och 18 poäng på 61 matcher.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!