Lidström sköt Detroit till seger.
1 av 4
Lidström sköt Detroit till seger. - Foto: Scanpix
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Tillbaka som matchvinnare - efter OS-fiaskot

Han gjorde inget vidare OS. Tillbaka i NHL var Nicklas Lidström sig själv igen. I natt sköt han Detroit Red Wings till en 3-2-seger mot Colorado Avalanche. - Tidigare under säsongen skulle vi ha förlorat en match som den här, säger Detroitkaptenen.


NHL är i gång igen och för några av OS-finalisterna blev det snabba ryck. Amerikanerna Brian Rafalski och Paul Stastny var tillbaka i spel för respektive klubblag i natt samtidigt som den kanadensiske coachen Mike Babcocks guldfirande förkortades av matchen i Denver.

För isens svenska spelare blev det en skön omstart. Tomas Holmström, tillbaka efter knäskadan som stoppade honom från OS-spel, gjorde ett mål och två assist i comebacken medan Johan Franzén och Nicklas Lidström svarade för övriga mål.

"Lidas" mål kom i powerplay halvvägs in i den tredje perioden. Det betydde 3-2 och blev direkt matchavgörande. Skönt för en spelare som hade allt annat än ett lyckat OS.

- Bra tajming. Det var skönt att få göra mål, speciellt i en match som denna, säger Nicklas Lidström till nhl.com.

Lilja tillbaka i NHL efter ett års frånvaro

Segern tog upp Detroit på den åttonde och sista slutspelsplatsen i Western Conference. Nu när Red Wings har fått tillbaka sina långtidsskadade spelare - Andreas Lilja gjorde comeback efter ett helt års frånvaro från NHL i natt - tror "Lidas" att laget kommer att lyfta.

- Det ger hela laget en gnista när du får tillbaka spelare som har varit borta så länge. Franzén var borta i fyra månader och Lilja i ett år. De har gett oss ett lyft och vi behöver allt vi kan få just nu. Jag tycker att vi spelade med desperation i den tredje perioden. Tidigare under säsongen hade vi förlorat en sådan här match.

Lilja spelade bara 9.28 i sin NHL-comeback. Strax innan OS-uppehållet gjorde han en handfull matcher för farmarlaget Grand Rapids Griffins för att komma i form.

34-åringen spelade senast en NHL-match den 28 februari i fjol. Då knockades han av Nashvilles back Shea Weber under en fajt och ådrog sig en huvudskada som plågade honom i nästan ett år.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.