- Foto: Scanpix

Han blir Crosbys nya sidekick

Pittsburgh Penguins har värvat sin forward. Valet föll på Toronto Maple Leafs storvuxne ukrainare Alexei Ponikarovsky. I utbyte gav man upp backen Martin Skoula samt forwardstalangen Luca Caputi.


Pittsburgh Penguins general manager Ray Shero har gjort det till en tradition att göra minst en sen forwardsvärvning för att stärka upp sitt lag inför Stanley Cup-slutspelet. För två år sedan hämtade han in Marian Hossa och Pascal Dupuis från Atlanta Thrashers medan det i fjol var Chris Kunitz från Anaheim Ducks och Bill Guerin från New York Islanders som anslöt.

Nu har Shero gjort sitt forwardsval för 2010. I natt gjorde han klart med Toronto Maple Leafs storvuxne tvåvägsforward Alexei Ponikarovsky. 29-åringen är på väg mot sin fjärde 20-målssäsong efter NHL-lockouten och är dessutom en pålitlig defensiv spelare. Trots att Toronto har varit ett kroniskt bottenlag under hans år i klubben har Ponikarovsky inte haft en minusnotering i sin plus- och minusstatistik sedan rookiesäsongen 2000/01, då han var -1 på 22 matcher.

Den här säsongen har Ponikarovsky, som blir unrestricted free agent i sommar, svarat för 19 mål och 41 poäng på 61 matcher.

I utbyte för den Kievfödde vänsterforwarden tillskansade sig Toronto den sparsamt använde tjeckiske backen Martin Skoula samt forwardstalangen Luca Caputi. 30-årige Skoula, som hade sina glansdagar i Colorado Avalanche i början av 2000-talet, har bara spelat 33 matcher för Pittsburgh den här säsongen. I övrigt har han varit petad.

Luca Caputi, 21, är en talangfull forward som har gjort nio NHL-matcher för Penguins på de två senaste säsongerna och noterats för två mål och en assist på dessa. Den här säsongen har han mestadels hållit till i farmarlaget Wilkes-Barre/Scranton Penguins där det har blivit 23 mål och 47 poäng på 54 matcher. Under sitt sista år som juniorspelare i OHL, 2007/08, gjorde han 51 mål och 111 poäng på 66 matcher.

Hockeysverige.se

nhl
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.