Tacklingen som ledde till Booths hämnd i natt.
Tacklingen som ledde till Booths hämnd i natt. - Foto: Scanpix

Den ljuva hämnden

Mike Richards sena tackling fick honom att missa 45 matcher. I natt var det payback-time. Floridas David Booth kastade handskarna och slogs med Philadelphias kapten, men framför allt ledde han sitt lag till seger. - Jag ville få det ur världen, säger han efter sin fyrapoängsmatch.


Den 24 oktober var olyckan framme. Florida Panthers måltjuv David Booth tacklades medvetslös av Philadelphia Flyers center Mike Richards och tvingades lämna isen på bår. Det fick långt gående konsekvenser för Booth. Han missade inte mindre än 45 matcher och gavs aldrig chansen att slåss om en plats i det amerikanska OS-laget.

I natt möttes Booth och Richards för första gången efter den omdebatterade tacklingen, som varken resulterade i någon utvisning eller någon avstängning. Floridaforwarden sparade ingen tid. Redan efter 2.45 utmanade han den nyblivne OS-guldmedaljören och handskarna. Fajten blev kortvarig eftersom båda spelarna föll till isen, men David Booth var nöjd.
- Jag ville bara få det ur världen. Det var inte fult på något sätt. Jag frågade bara om han vill slåss. han var inte tvungen att ge mig chansen, säger Booth till AP.

Nu var fajten det minsta Mike Richards hade att oroa sig för. Värre för Flyerskaptenen var lagets ihåliga försvarsspel, något som David Booth utnyttjade skamlöst. 25-åringen svarade för ett mål och tre assist i en match som slutade med seger, 7-4, för hemmalaget Panthers.

Nye förstamålvakten utbytt

- Det verkade inte som om vi hade benen med oss, säger Mike Richards, vars Flyers vann med 7-2 mot Tampa Bay Lightning föregående natt.

- Vi gjorde misstag vi normalt sett inte gör, släppte till många kontringar och de utnyttjade sina chanser. Vi matchade deras fysiska spel, men var inte riktigt där i sinnet.

Målvaktsspelet gav också huvudvärk. Flyers general manager Paul Holmgren valde att sitta still vid trading deadline, trots att Ray Emery kommer att missa resten av säsongen. Det är nu tänkt att laget ska satsa fullt ut på obeprövade Michael Leighton. Han släppte in fyra mål på 26 skott innan han byttes ut till förmån för Brian Boucher.

- Jag släppte in mål i kritiska situationer och det skadade oss, erkänner Leighton.

Florida Panthers ligger trea från slutet i Eastern Conference och har fem poäng upp till sista slutspelsplatsen. Philadelphia Flyers är sexa och har fyra poäng mer än New York Rangers alldeles under slutspelsstrecket.

Mike Richards tackling på David Booth 24 okt.

David Booth vs. Mike Richards i natt

Hockeysverige.se

/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

2 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

2 timmar sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

2 timmar sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

3 timmar sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.