- Foto: Scanpix

Sex Sedinpoäng sänkte Detroit

Babcock: "Vi var torftiga".


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Perioden innan OS var poängsnål för tvillingarna Daniel och Henrik Sedin. Men i natt lossnade det. I bortamötet med Detroit Red Wings svarade Vancouver Canucks offensiva ledare för tre passningspoäng vardera. Det förde laget till en 6-3-seger i Joe Louis Arena.

- Både i går (4-3-seger över Columbus) och i dag spelade vi bra och hade mycket energi. Alla fyra kedjor och alla backar spelade bra, så jag har inte kunnat se någon rost i vårt spel efter uppehållet, säger Henrik Sedin till nhl.com.

En som verkligen inte har haft tid att bli rostig är Ryan Kesler. Den energiske tvåvägscentern tillhörde en av USA:s främsta forwards i OS och fortsatte sitt formstarka spel mot Detroit genom att göra två mål. Speciellt för Kesler som växte upp strax utanför Detroit.

Mikael Samuelsson såg till att bli målskytt mot sin gamla lagkamrater i Red Wings. Hans 5-2-mål sent i den andra perioden grusade Detroits förhoppningar om en comeback.

I Red Wings gjorde både Henrik Zetterberg och Johan Franzén mål. Franzén har därmed gjort mål i fyra raka matcher och har poäng i var och en av matcherna sedan hans comeback efter knäskadan den 9 februari.

Trots det fanns det inte mycket för Detroits coach Mike Babcock att glädja sig över.

- Vi spelade torftigt, hade torftigt målvaktsspel, var torftiga i egen zon, framåt och torftiga i vår arbetsmoral. Vi såg helt enkelt inte ut som ett lag som desperat vill ta sig till slutspel, säger den nyblivne OS-guldmedaljören.

Åttondeplacerade Detroit har en poäng till godo på Calgary Flames just under slutspelsstrecket och två till Dallas Stars. Vancouver toppar Northwest Division och är rankade trea i i hela Western Conference.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
/
/