- Foto: Scanpix

Sex Sedinpoäng sänkte Detroit

Babcock: "Vi var torftiga".


Perioden innan OS var poängsnål för tvillingarna Daniel och Henrik Sedin. Men i natt lossnade det. I bortamötet med Detroit Red Wings svarade Vancouver Canucks offensiva ledare för tre passningspoäng vardera. Det förde laget till en 6-3-seger i Joe Louis Arena.

- Både i går (4-3-seger över Columbus) och i dag spelade vi bra och hade mycket energi. Alla fyra kedjor och alla backar spelade bra, så jag har inte kunnat se någon rost i vårt spel efter uppehållet, säger Henrik Sedin till nhl.com.

En som verkligen inte har haft tid att bli rostig är Ryan Kesler. Den energiske tvåvägscentern tillhörde en av USA:s främsta forwards i OS och fortsatte sitt formstarka spel mot Detroit genom att göra två mål. Speciellt för Kesler som växte upp strax utanför Detroit.

Mikael Samuelsson såg till att bli målskytt mot sin gamla lagkamrater i Red Wings. Hans 5-2-mål sent i den andra perioden grusade Detroits förhoppningar om en comeback.

I Red Wings gjorde både Henrik Zetterberg och Johan Franzén mål. Franzén har därmed gjort mål i fyra raka matcher och har poäng i var och en av matcherna sedan hans comeback efter knäskadan den 9 februari.

Trots det fanns det inte mycket för Detroits coach Mike Babcock att glädja sig över.

- Vi spelade torftigt, hade torftigt målvaktsspel, var torftiga i egen zon, framåt och torftiga i vår arbetsmoral. Vi såg helt enkelt inte ut som ett lag som desperat vill ta sig till slutspel, säger den nyblivne OS-guldmedaljören.

Åttondeplacerade Detroit har en poäng till godo på Calgary Flames just under slutspelsstrecket och två till Dallas Stars. Vancouver toppar Northwest Division och är rankade trea i i hela Western Conference.

Hockeysverige.se

/
/
/
/
/
/
nhl
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

1 timme sedan

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

2 timmar sedan
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

2 timmar sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

2 timmar sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

3 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.