Rekord och bråk med "Sid" för Henke

Personligt rekord med 50 räddningar och dessutom en personlig uppgörelse med Sidney Crosby. Henrik Lundqvist hade mycket att stå i när New York Rangers övertidsförlorade mot Pittsburgh Penguins. - Jag fick en crosschecking över revbenen, säger Crosby om bråket med Lundqvist efter 5-4-segern.

Det blev en märklig match mellan Rangers och Penguins i Madison Square Garden i natt. Gästande Pittsburgh vann skottstatistiken med 55-16, men ändå var matchen helt jämn, 4-4, på måltavlan efter 60 minuter. Det kan Rangers tacka Henrik Lundqvist för.

Lagets svenske keeper gjorde sitt yttersta för att hålla hemmalaget kvar i matchen. Rangers gick in i tredje perioden med en 4-3-ledning efter att ha gjort fyra mål på tolv skott och fått Pittsburghs OS-målvakt Marc-André Fleury utbytt. Väl där sköt Pittsburgh 19 skott mot Rangers ett. Efter 11.59 fick Alex Goligoski väl hål på Lundqvist och matchen gick till förlängning.

Där drog den evige syndabocken Wade Redden på sig en utvisning som kom att bli ödesdiger. I spel fyra mot tre styrde Jordan Staal in Evgeni Malkins skott för sitt andra mål för matchen och blev matchvinnare.

Utbytte förolämpningar med Crosby

50 räddningar är ett personligt rekord för Lundqvist, men det hade han svårt att glädja sig åt efter en förlust.

- Det kändes väl bra, men det är aldrig bra att släppa in fem mål, säger Henrik Lundqvist till AP.

Svensken var heller inte helt nöjd med Pittsburghkaptenen Sidney Crosbys uppträdande. De båda OS-spelarna hade en fejd under hela matchen. I den första perioden utbytte de förolämpningar smällar med klubbor. Det utmynnade i ett lite större bråk sedan Rangers forward Brandon Dubinsky blandat sig i leken.

- Jag gillade inte att han kom fram till mig. Jag tyckte det var fel. Jag fick en crosschecking över revbenen som inte var så skön. Det sista jag förväntade mig var att ha honom stående över mig. Jag förklarade för honom vad jag tyckte, säger Crosby om Lundqvist.

I tredje perioden fortsatte de båda stjärnorna sin interna kamp. Efter att Lundqvist stoppat en puck delade Crosby ut en liten slashing mot målvakten. Han svarade med att slå tillbaka.

Noterbart är att Pittsburgh kom till spel utan nyförvärvet Alexei Ponikarovsky, som stoppades på grund av visumproblem. Däremot fanns backen Jordan Leopold på isen.