Måndag 3 Okt
Stockholm

OS-hjälten jagad av isen

En kanadensisk hjälte i OS-finalen, men misslyckad i nattens toppmöte. Roberto Luongo släppte in fem puckar på en period när Vancouver Canucks förlorade mot Chicago Blackhawks. - Det sorgliga är att jag kände mig redo, säger Luongo efter 3-6-förlusten.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Chicago Blackhawks hade en lugn trading deadline i onsdags. Förutom att undersöka möjligheterna att värva en ny målvakt höll general managern Stan Bowman sig helt lugn.

Han är antagligen fullt medveten om att hans lag har goda möjligheter att gå riktigt långt i Stanley Cup-slutspelet även utan förstärkningar.

Om inte fick han det svart på vitt i fredagsnattens hemmamatch mot Vancouver Canucks. Hans Chicago exploderade och gjorde fem mål på den kanadensiske OS-målvakten Roberto Luongo bara i första perioden. Målen kom dessutom från fem olika målskyttar.

- Vi har en bra rivalitet mot de där killarna, så vi ville komma ut hårt och sätta tonen tidigt. Det var en skön seger. Vi vet att de där killarna har ett bra lag och att vi kanske få se dem länge fram längs vägen, säger OS-backen Duncan Keith, en av målskyttarna i första perioden, till AP.

"Kunde lika gärna bli utbytt"

För Luongo blev det en kort kväll. Han kastade in handduken efter att bara ha stoppat nio av 14 skott i den första perioden. Andrew Raycroft ersatte.

- Vi hade ingen bra period och jag tycker inte att vi var redo att spela. Konstigt nog kände jag mig bra, det sorgliga är att jag kände mig redo, jag kände mig vass. Och ändå fortsatte målen att trilla in, säger Luongo, som ledde Kanada till OS-guld för mindre än en vecka sedan.

- Jag ville inte inte stanna i målet och släppa in ett dussin, man kunde lika gärna bli utbytt efter första perioden.

Chicago Blackhawks går just nu en hård kamp med San José Sharks om vem som ska ta hem Western Conference och få förstaseeden inför slutspelet. Med 18 matcher vardera kvar att spela har bägge lagen 91 poäng. Washington är bäst i NHL med 94 poäng.

Av isens svenskar bidrog både Niklas Hjalmarsson och Kim Johnsson med varsin assist för Chicago. I Vancouver blev Mikael Samuelsson målskytt för 23:e gången den här säsongen. Daniel Sedin och Alexander Edler gjorde varsitt mål.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.