1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2

Nu är Crosby förbi Ovechkin

Tvåmålsskytt mot Dallas Stars.


Han slog ut honom ur Stanley Cup förra året och ur OS härom veckan. Nu kan Sidney Crosby vara på väg att snuva Alexander Ovechkin på Maurice Richard Trophy.

På lördagskvällen gick Pittsburgh Penguins kapten upp i ledningen av NHL:s målliga efter att ha svarat för två mål i 6-3-segern över Dallas Stars hemma i Mellon Arena. Crosby är uppe i 44 mål medan Ovechkin, mållös för sjätte matchen i rad när Capitals slog New York Rangers, har 42.

Crosby var med om att fullborda Penguins vändning av matchen. Loui Eriksson gav Dallas en 3-1-ledning med sitt 25:e mål för säsong tidigt i den andra perioden. Mål av Chris Kunitzoch Pascal Dupuis jämnade ut tillställningen innan Crosby satte matchvinnande 4-3 med drygt tre minuter kvar att spela.

Hans 44:e mål kom i boxplay tidigt i den tredje perioden. Det var hans blott andra boxplaymål i NHL-karriären.

- Jag tar det. Jag får inte så mycket speltid i boxplay så när jag är ute på isen försöker jag bara tänka på att döda utvisningen, inte att göra mål. Men när du får en sådan chans vill du göra det mesta av den, säger Crosby till AP.

I Dallas mål gjorde Kari Lehtonen debut efter att ha värvats från Atlanta Thrashers strax innan OS. Han gjorde 28 räddningar på 34 skott.

Pittsburghs avslutande mål i matchen gjordes av Alexei Ponikarovsky. Även han debuterade för sin nya klubb efter att ha värvats från Toronto Maple Leafs tidigare i veckan. Målet var ukrainarens 20:e för säsongen.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!