Lördag 1 Okt
Stockholm

"Gör mig illamående"

1 av 2
2 av 2

Matt Cookes armbåge träffade en intet ont anande Marc Savard i huvudet. Bostons stjärna fick hjälpas av isen på bår medan Pittsburghs pest klarade sig helt utan bestraffning. - Det gör mig illamående att se sådant där, säger Savards lagkamrat Patrice Bergeron.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var drygt fem och en halv minut kvar av gårdagskvällens möte mellan Pittsburgh Penguins och Boston Bruins när den otäcka scenen utspelade sig i Mellon Arena.

Bostons stjärncenter Marc Savard fick pucken strax innanför blålinjen och avfyrade ett skott mot Pittsburghs mål. Han hann aldrig följa puckens väg mot mål. Bara en sekund senare fick han Matt Cookes armbåge i huvudet och allt svartnade.

Savard blev liggande och fick sedermera hjälpas av isen på bår. Cooke slapp utvisning eftersom domarna tyckte att han bara hade fullföljt sin tackling. Savards lagkamrater i Boston var inte lika övertygade.

- Det gör mig illamående att se sådant där, säger Patrice Bergeron till Boston Herald och fortsätter:

- Jag såg inte själva tacklingen, men är rätt säker på hur det gick till. "Savvy" sköt ett skott och Cooke satsade på honom. Jag tycker att det var en tackling mot huvudet och det finns inget utrymme för sådant.

"Axel mot axel"

Matt Cooke kände ingen skuld för det inträffade. Han konstaterade att han helt enkelt fullföljde situationen.

- Det kändes som axel mot axel för mig. Jag vet inte. Man vill aldrig se någon bli skadad. Jag sa förlåt så gott jag kunde, säger Cooke till Pittsburgh Post-Gazatte.

Trots att Bostons spelare var upprörda blev det en lugn avslutning på matchen. Bruins låg under med 1-2 och valde att försöka jaga en kvittering i stället för hämnd. Det gick inte vägen. Pittsburgh höll undan och vann matchen.

Marc Savard drabbades av en hjärnskakning och en skada på käken. Han lades aldrig in på sjukhuset utan fick tillbringa natten på ett hotell i Pittsburgh där en av Bruins läkare höll honom under uppsikt.

NHL:s disciplinärt ansvarige Colin Campbell har sagt att han ska undersöka incidenten.

Hockeysverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.