1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

"Gör mig illamående"

Matt Cookes armbåge träffade en intet ont anande Marc Savard i huvudet. Bostons stjärna fick hjälpas av isen på bår medan Pittsburghs pest klarade sig helt utan bestraffning. - Det gör mig illamående att se sådant där, säger Savards lagkamrat Patrice Bergeron.


Det var drygt fem och en halv minut kvar av gårdagskvällens möte mellan Pittsburgh Penguins och Boston Bruins när den otäcka scenen utspelade sig i Mellon Arena.

Bostons stjärncenter Marc Savard fick pucken strax innanför blålinjen och avfyrade ett skott mot Pittsburghs mål. Han hann aldrig följa puckens väg mot mål. Bara en sekund senare fick han Matt Cookes armbåge i huvudet och allt svartnade.

Savard blev liggande och fick sedermera hjälpas av isen på bår. Cooke slapp utvisning eftersom domarna tyckte att han bara hade fullföljt sin tackling. Savards lagkamrater i Boston var inte lika övertygade.

- Det gör mig illamående att se sådant där, säger Patrice Bergeron till Boston Herald och fortsätter:

- Jag såg inte själva tacklingen, men är rätt säker på hur det gick till. "Savvy" sköt ett skott och Cooke satsade på honom. Jag tycker att det var en tackling mot huvudet och det finns inget utrymme för sådant.

"Axel mot axel"

Matt Cooke kände ingen skuld för det inträffade. Han konstaterade att han helt enkelt fullföljde situationen.

- Det kändes som axel mot axel för mig. Jag vet inte. Man vill aldrig se någon bli skadad. Jag sa förlåt så gott jag kunde, säger Cooke till Pittsburgh Post-Gazatte.

Trots att Bostons spelare var upprörda blev det en lugn avslutning på matchen. Bruins låg under med 1-2 och valde att försöka jaga en kvittering i stället för hämnd. Det gick inte vägen. Pittsburgh höll undan och vann matchen.

Marc Savard drabbades av en hjärnskakning och en skada på käken. Han lades aldrig in på sjukhuset utan fick tillbringa natten på ett hotell i Pittsburgh där en av Bruins läkare höll honom under uppsikt.

NHL:s disciplinärt ansvarige Colin Campbell har sagt att han ska undersöka incidenten.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Succéhästen avled vid världscupfinalen

1 timme sedan

Ett ja och två nej till VM-spel

3 timmar sedan
Grundserien i NHL-ishockey är slut och flera svenskars lag är utslagna. Då börjar de svenska stjärnorna lämna VM-besked till Tre Kronor. Ett positivt besked får förbundskapten Sam Hallam från André Burakovsky.

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

idag 04:06
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

Köpte NHL-lag för 10 miljarder – stort intresse

idag 01:52
Flytten av NHL-laget Arizona Coyotes till Salt Lake City kan bli lyckad. Affären på motsvarande 10 miljarder kronor hann knappt avslutas förrän ansökningar om säsongsbiljetter strömmade in. 11 000 av 12 000 platser är redan bokade.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Ludvig Åberg flyger vidare – efter succén i US Masters

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.