"Lidas" bakom målexplosionen mot Chicago

Bortamatch mot Western Conferences bästa lag, Chicago Blackhawks, och underläge 0-2 efter en period. Då passade Detroit Red Wings på att svara för säsongens kanske bästa period.

Red Wings jagade fransmannen Cristobal Huet ur kassen med fem mål på 20 minuter i den andra perioden. Och det var lagkaptenen Nicklas Lidström som ledde attacken. Han spelade fram Brian Rafalski till 1-2 innan han själv satte 2-2 på Valtteri Filppulas passning.

Henrik Zetterberg spelade sedan snyggt fram Jason Williams till 3-2 innan Filppula avrundade Huets afton med 4-2-målet efter 10.27. I periodens slutsekunder spräckte Pavel Datsyuk inhopparen Antti Niemis nolla med det matchvinnande 5-2-målet.

Chicago stormade tillbaka i den tredje perioden och Andrew Ladd fixade ett hattrick genom att göra två raka reduceringsmål på Jimmy Howard. Närmare kom inte Blackhawks.

Smolk i glädjebägaren för Detroit var att Todd Bertuzzi tvingades lämna matchen i den andra perioden. Detta efter en kollision med Ben Eager.