1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Började i tredjekedjan - avslutade med Sedinarna

Först degraderad till tredjekedjan. Därefter befordrad till förstakedjan med tvillingarna Sedin. Det svängde för Mikael Samuelsson när hans Vancouver Canucks bortabesegrade Nashville Predators med 4-2.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det är slovaken Pavol Demitras OS-succé som har ställt till det för Mikael Samuelsson. Den medförde att den tidigare så skadedrabbade Demitra lyftes upp i andrakedjan och fick ta Samuelssons position i kedjan med Ryan Kesler och Mason Raymond.

- Jag blev nedflyttad litegrann, blev lite undanskuffad. Men vad kan man göra? Coachen (Alain Vigneault) bestämmer var man ska spela. Jag måste kontrollera vad jag kan kontrollera på isen. Han sätter ut sitt bästa lag på isen. Om jag är med är det bra, säger Samuelsson till Vancouver Sun.

Mot Nashville fungerade kedjorna inget vidare. Efter två perioder låg Canucks under med 1-2 efter ett ineffektivt spel. I den tredje perioden valde coachen Alain Vigneault att knuffa upp Mikael Samuelsson till toppkedjan med Daniel och Henrik Sedin. Den förändringen tog skruv.

Framspelad av Henrik Sedin kvitterade Samuelsson till 2-2 med sitt 24:e mål för säsongen. Han har därmed satt personligt rekord i antal mål på en säsong.

Dansken Jannik Hansen sköt sedan matchvinnande 3-2 innan Henrik Sedin avslutade med att göra 4-2 i tom kasse. Alexander Edler stod för Canucks första mål i matchen.

Hockeysverige.se