Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Loui matchvinnare när rekordsviten bröts

- 09/03/2010, 09:51 -
Marty Turco stoppade Washingtons hemmasvit.
1 av 4

Marty Turco stoppade Washingtons hemmasvit.

Scanpix

Washington var bättre, men Dallas lyckades ändå få dem på fall.
2 av 4

Washington var bättre, men Dallas lyckades ändå få dem på fall.

Scanpix

Alexander Ovechkin var het och gjorde två mål. Men det räckte inte.
3 av 4

Alexander Ovechkin var het och gjorde två mål. Men det räckte inte.

Scanpix

Loui Eriksson blev matchhjälte när han satte den avgörande straffen.
4 av 4

Loui Eriksson blev matchhjälte när han satte den avgörande straffen.

Scanpix

 Washington Capitals hade 14 raka hemmamatcher utan förlust och en Alexander Ovechkin i målform. Det hindrade inte nederlagstippade Dallas Stars från att stjäla en straffseger i Verizon Center.- Det bevisar att vi kan vinna mot vilket lag som helst, säger målvakten Marty Turco efter sina 49 räddningar i 4-3-segern.

 Washington Capitals hade 14 raka hemmamatcher utan förlust och en Alexander Ovechkin i målform. Det hindrade inte nederlagstippade Dallas Stars från att stjäla en straffseger i Verizon Center.

- Det bevisar att vi kan vinna mot vilket lag som helst, säger målvakten Marty Turco efter sina 49 räddningar i 4-3-segern.

28 december var senaste gången Washington Capitals förlorade en hemmamatch. Att rekordsviten på 14 raka segrar i Verizon Center skulle brytas i natt föreföll osannolikt. Dallas Stars kom till den amerikanska huvudstaden med tre raka förluster efter OS-uppehållet och med en målskillnad på 5-17 under dessa matcher.

En inspirerad insats av Marty Turco vände upp och ned på alla begrepp. 34-åringen gjorde säsongens kanske bästa match och stoppade 49 skott mot ett hungrigt Washington.

- Det är inte varje kväll som din målvakt sätter på sig en huva och stjäl en match åt sig. Vi behövde en bra målvaktsinsats i kväll och Marty var helt otrolig. Vi gillar hur han kämpade, kämpade och kämpade - och fick betalt, säger coachen Marc Crawford till AP.

Turco har spelat upp sig efter Dallas värvning av finländaren Kari Lehtonen, av många ansedd som veteranmålvaktens arvtagare när hans kontrakt löper ut i sommar. I natt var Turco dock med nöjd med att ha besegrat ett av ligans bästa lag.

- Vi kan använda det här till att veta att vi kan mäta oss med vem som helst, det bevisar att vi kan vinna mot vilket lag som helst, säger han.

"Han har varit frustrerad"

Segerskytt för Dallas blev Loui Eriksson. Han lyfte in den avgörande straffen bakom Semyon Varlamov i den femte straffrundan. Tidigare i matchen hade svensken varit med i förarbetet till Trevor Daleys 2-2-kvittering.

Det var inte bara sänkta miner i Washington efter förlusten. Det positiva i sammanhanget var att Alexander Ovechkin äntligen hittade målet igen. Den ryske poängligaledaren hade inte gjort mål på en dryg månad - OS-uppehållet inräknat - och lyckades med två fullträffar ta sig ikapp Sidney Crosby i NHL:s målliga. Bägge spelarna har gjort 44 mål.

- Han har varit frustrerad de senaste matcherna. I morse sa jag åt honom: "Du måste arbeta hårdare". Man såg det i hans två eller tre första byten - han försökte tackla motståndarna. Han hade fått sin energi tillbaka. När han har den där energin, ja, då är han vad han är: världens bästa spelare, säger coachen Bruce Boudreau.

Nicklas Bäckström hade assistpoäng på båda Ovechkins mål och återtog fjärdeplatsen i NHL:s poängliga framför Tampa Bay Lightnings Martin St. Louis.

I Dallas saknades både Nicklas Grossman och Fabian Brunnström.

Hockeysverige.se