Modin gjorde ett mål och en assist mot sin förra klubb.
1 av 3
Modin gjorde ett mål och en assist mot sin förra klubb. - Foto: Scanpix
Kings utklassade Blue Jackets med 6-0.
2 av 3
Kings utklassade Blue Jackets med 6-0. - Foto: Scanpix
Alexander Frolov var bäst på isen med ett mål och tre målgivande passningar.
3 av 3
Alexander Frolov var bäst på isen med ett mål och tre målgivande passningar. - Foto: Scanpix

Modin krossade sin gamla klubb

Fredrik Modin framstår inte som den blödiga, sentimentala typen. I sin första match mot Columbus Blue Jackets, klubben han representerade under nästan fyra säsonger, svarade han för ett mål och en assist. Los Angeles Kings vann matchen med förkrossande 6-0.


Modin, som tradades till Kings i utbyte för ett eventuellt draftval förra onsdagen, utsågs till matchens andra stjärna. Han har gjort två mål och tre poäng på tre matcher sedan klubbytet.

Vassast på isen i natt var ryssen Alexander Frolov. Han gjorde ett av målen och spelade fram till tre andra.

Kings målvakt Jonathan Quick behövde bara göra elva räddningar för att hålla sin tredje nolla och ta sin 37:e seger för säsongen. Värre var det för Steve Mason i Columbus kasse. Han blev utbytt en dryg kvart in på matchen efter att ha släppt in fyra mål på 13 skott.

Mason, årets rookie i fjol, har blivit utbytt sju gånger på hela säsongen.

Till råga på förlusten förlorade Columbus även sin lagkapten Rick Nash som tvingades lämna matchen med en underkroppsskada. Några uppgifter om hur allvarligt skadad han är finns inte.

Tack vare segern har Los Angeles 82 poäng. Det ger dem nio poäng till godo ned till Calgary Flames just under slutspelsstrecket. Columbus Blue Jackets är näst sist i väst.

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

2 timmar sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.