Mikael Samuelsson var glödhet med sina tre mål och en assist.
1 av 3
Mikael Samuelsson var glödhet med sina tre mål och en assist. - Foto: Scanpix
2 av 3
- Foto: Scanpix
Samuelsson har verkligen vaknat efter flytten till förstakedjan.
3 av 3
Samuelsson har verkligen vaknat efter flytten till förstakedjan. - Foto: Scanpix

Samuelsson sänkte Colorado

Han fick chansen tillsammans med tvillingarna i söndagens match mot Nashville. I natt spelade de tillsammans från start - då gjorde Mikael Samuelsson NHL-karriärens första hattrick.


- Jag vet inte vad det är som händer, men det är bra, säger Mikael Samuelsson efter att ha vänt 0-3 till 6-4 i bortamötet med Colorado Avalanche.

En av säsongens sämsta perioder var vad som behövdes för att väcka Mikael Samuelsson och Vancouver Canucks ur deras dvala. Och det var 33-åringen från Mariefred som tog kommando när laget vände ett 0-3-underläge till seger.

I den andra perioden gjorde han tre mål, alla tre på pass från Henrik Sedin. Kedjan med tvillingarna Sedin och landsmannen Samuelsson, som sattes ihop under söndagens 4-2-seger i Nashville, fullkomligen exploderade.

När slutsignalen gick hade trion svarat för tio poäng och vunnit matchen åt Vancouver.

- Vi önskar att vi slapp komma tillbaka på det här sättet om och om igen. Det tar mycket energi, men vi gav aldrig upp. Vi visste att vi kunde vända. Jag vet inte vad det är som händer, men det är bra, säger Mikael Samuelsson till Vancouver Province efter NHL-karriärens första hattrick.

Hjälterollen fick han bara delvis behålla. För trots tre mål och en assist från Samuelsson - som nu är uppe i karriärbästa 27 mål och 47 poäng - var det för andra matchen i följd en dansk matchvinnare i Vancouver. Precis som mot Nashville slog Jannik Hansen in det avgörande målet. Och det på ett minst sagt märkligt sätt.

- Jag kommer in från hörnet och pucken träffar mig i bröstet. Den fastnar i min tröja på något sätt och medan jag åker förbi målvakten ramlar den och träffar honom i ryggen och studsar in. Man kan säga att den studsade min väg, ler den före detta Malmöspelaren.

Daniel Sedin avslutade målskyttet med att göra 6-4 i tom kasse. Segern ger Vancouver fyra poäng mer än Colorado i toppen av Northwest Division. Canucks har nu bara en bortamatch kvar på sin rekordlång bortaturné på grund av OS i hemstaden. I natt mötet man Phoenix Coyotes. Därefter spelar man sju av de nio närmaste matcherna hemma i GM Place.

Se alla Samuelssons mål:

Mål nummer ett

Mål nummer två

Mål nummer tre

Hockeysverige.se

/
/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!