Gunnarsson är stabil i Torontos försvar.
1 av 3
Gunnarsson är stabil i Torontos försvar. - Foto: Scanpix
Nyförvärvet Luca Caputi fick hål på Tim Thomas.
2 av 3
Nyförvärvet Luca Caputi fick hål på Tim Thomas. - Foto: Scanpix
Nikolai Kulemin blev matchvinnare.
3 av 3
Nikolai Kulemin blev matchvinnare. - Foto: Scanpix

Gunnarsson fortsätter att övertyga

Han spelar i ett av ligans sämsta lag, det lag som släpper in överlägset flest mål. Ändå har Calle Gunnarsson gått från klarhet till klarhet under sin första säsong i Toronto Maple Leafs.


I nattens 4-3-seger över Boston Bruins gjorde Gunnarsson sitt andra NHL-mål och lämnade dessutom isen som +3. 23-åringen från Örebro är Torontos bästa plusspelare den här säsongen med +9 efter 27 spelade matcher. Han är tillsammans med vitryssen Mikhail Grabovski den enda spelaren som över huvud taget ligger på plus i hela laget.

Gunnarssons mål mot Boston betydde 2-2 sent i den andra perioden. Det var ett skott från blålinjen som styrdes i mål via en Bostonspelare.

Viktor Stålberg plockade upp sin andra NHL-assist i karriären när han spelade fram nyförvärvet Luca Caputi till 3-3 i den tredje perioden. Caputi, 21, kom till hemstaden Toronto i den trade som skickade Alexei Ponikarovsky till Pittsburgh Penguins förra veckan. Han gjorde ett mål och en assist i sin hemmadebut med släkt och vänner på läktaren.

Matchvinnare i förlängningen blev ryssen Nikolai Kulemin. Han sköt 4-3-målet med 50 sekunder kvar att spela.

Hockeysverige.se

/
nhl
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!