Daniel Alfredsson stod för tre assistpoäng mot Edmonton i natt.
1 av 3
Daniel Alfredsson stod för tre assistpoäng mot Edmonton i natt. - Foto: Bildbyrån
Medan landsmannen Erik Karlsson producerade två assist.
2 av 3
Medan landsmannen Erik Karlsson producerade två assist. - Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

Svenskarna var på poänghumör

Ottawa Senators hade inte vunnit efter OS-uppehållet. Då tog lagets bägge svenskar tag i saker och ting. Daniel Alfredsson och Erik Karlsson låg bakom nattens 4-1-seger på bortais mot Edmonton Oilers.


Alfredsson, som låg influensasjuk i helgen, hade tre assist och utsågs till matchens första stjärna. Karlsson hade å sin sida två assist och utsågs till matchens andra stjärna. Rookiebacken spelade dessutom 23.30, mest av samtliga Ottawaspelare.

- Vi spelade inte bra i de två första matcherna efter OS, men vi gjorde en heroisk insats förra matchen (mot Toronto) när vi hade en hel drös killar som var sjuka. Den följde med oss in i den här matchen. Jag tycker att vi gör en stark insats, säger Daniel Alfredsson till Canadian Press.

Matchen innehöll en beklaglig incident som troligen kommer att leda till en avstängning. Edmonton Oilers amerikanske OS-back Ryan Whitney crosscheckade Ottawas forward Chris Neil i huvudet. Han kom undan med en tvåminutersutvisning, men med tanke på diskussionerna som förs kring huvudskador i NHL under veckans general manager-möte i Florida finns det all anledning att tro att Whitney kommer att stängas av för sitt agerande.

Se överfallet här:

Hockeysverige.se

/
/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!