1 av 3
Henrik Sedin gör säsongens 27:e mål.
2 av 3
Henrik Sedin gör säsongens 27:e mål. - Foto: Scanpix
3 av 3

Henrik Sedin nådde 90 poäng

... men Vancouver straffades av Phoenix.


Henrik Sedin har inte släppt Alexander Ovechkin ur sikte. I natt svarade Vancouver Canucks stjärncenter för ett mål och en assist i bortamötet med Phoenix Coyotes. Han är därmed uppe i 90 poäng (27+63) och toppar assistligan två passningspoäng före San José Sharks Joe Thornton.

Sedins samarbete med Mikael Samuelsson var fortsatt gott. Samuelsson, som gjorde NHL-karriärens första hattrick i den föregående nattens möte med Colorado Avalanche, hade ett mål och en assist i natt. Han har gjort fem mål på sina tre senaste matcher.

Det hjälpte inte Canucks till seger mot heta Phoenix. Hemmalaget vann med 4-3 efter straffar sedan Adrian Aucoin avgjort en utdragen straffläggning.

I Phoenix blev nyförvärvet från Toronto Maple Leafs, Lee Stempniak, tvåmålsskytt. Han har gjort tre mål och fyra poäng på tre matcher sedan traden för en vecka sedan.

I Vancouvers kasse fick Roberto Luongo ledigt till förmån för Andrew Raycroft.

Matchen var den sista på Vancouver Canucks rekordlånga bortaturné. Laget har varit borta från Vancouver i nästan en och en halv månad på grund av OS. Nu spelar man emellertid sju av sina nio kommande matcher på hemmais.

Hockeysverige.se

/
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!